• Start
  • Zondagmiddag in de Synagoge

Zondagmiddag in de synagoge

synagoge lezing zuidlarenZaterdag 14 september 11.00-16.00 uur | Openmonumentendag en boekenmarkt
De Synagoge is open voor publiek. In de synagoge is een tafel gedekt, ingericht voor de sabbatsmaaltijd. Daarnaast is er een boekenmarkt.

Zondag 15 september 11.00-16.00 uur | Europese dag voor Joodse Cultuur
Er is een boekenmarkt en een ingerichte sabbatstafel. Van 14.00-15.00 uur komen Di Sheyne Sisters Jiddische liederen zingen. Zij bestaan uit Yvette Anna, zang, Carla da Silva, zang en accordeon en Marjolijn, viool.

Donderdag 10 oktober 15.00 uur | Synagoge lezing door Dr. P.B. Hartog
De synagogelezing wordt dit jaar gehouden door Dr.P.B. Hartog, postdoctoraal onderzoeker aan de Protestantse Theologische Universiteit (Amsterdam Groningen). Het onderwerp is "Bijbel in beweging (Bijbel en dode zeerollen)”; de heer Hartog legt uit hoe de uitleg van de Bijbel beïnvloed wordt door de studie aan de dode Zeerollen. Deze lezing is in samenwerking met de werkgroep Kerk en Israël.
Zaterdag 9 november 20.00 uur Herdenking Kristallnacht
Vertoning van de film “Van Suikerriet en Terugkeer”. Het verhaal van een groeiend aantal mensen in het Oostelijk deel van het Noorden van Brazilië, op hun zoektocht naar identiteit en geloof. Mensen geboren in Katholicisme die geloven deel uit te maken van het Jodendom. Zij komen samen en leiden een gemeenschap die een subcultuur van het Jodendom wordt.

Eind november 15.00 uur  | Concert        
In samenwerking met Het Drentse Landschap wordt een concert georganiseerd; nadere informatie volgt later en wordt op de website bekend gemaakt.

Zondag 29 december | Chanoeka viering
Chanoeka viering met aansteken van de chanoekia samen met de PJGNN.

Zondag 26 januari 15.00 uur | Optreden Nikki Jacobs
Nikki Jacobs zal nummers uitvoeren van haar album " van Cohen tot Winehouse" , een ode aan Joodse pop iconen zoals Leonard Cohen, Amy Winehouse, Bob Dylan, Paul Simon en anderen. Dit naar aanleiding van de Auschwitzherdenking, om aan te geven dat de Joodse cultuur nog steeds levend is!
Zondag 23 februari 15.00 uur Lezing door Dr. Stephan van der Poel, historicus aan de Rijksuniversiteit Groningen
De titel van de lezing is “Priester in sjoel, Herman Verbeek (1936-2013)”; over de rol die Verbeek heeft gespeeld bij het herstel van de Synagoge in Groningen en van het Joodse leven na de oorlog.

Zondag 22 maart 15.00 uur | Lezing 100 jaar vrouwenkiesrecht
Lezing door mevrouw Femke Knoop over 100 jaar vrouwenkiesrecht.

Zondag 19 april 15.00 uur | Lezing
Nadere informatie volgt later en wordt op de website bekend gemaakt.

Zondag 3 mei 15.00 uur | Concert door het Bromet Kwartet met het duo Hanneke Evink en Juul Beerda
In aanloop naar de 4 mei-herdenking speelt het Bromet Kwartet composities van gevangenen uit Theresienstadt, het duo Hanneke Evink en Juul Beerda spelen en zingen de Mauthausen liederen van Mikis Theodorakis

I.v.m. beperkte ruimte is reserveren gewenst: info@synagogezuidlaren.nl of tel. 06 5468 8177
Entree: € 10,00 // Entree leden Vereniging Behoud Synagoge Zuidlaren en begunstigers Stichting Het Drentse Landschap: € 8,50


Inloggen

Login met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
Nog geen account? Klik op registreer.

Copyright © 2019 PKN Anloo - Zuidlaren