Skip to main content

Verlies en Veerkracht

Verlies en Veerkracht pkn anloo zuidlarenVerlieservaringen grijpen in. Het verlies van je gezondheid, van je werk, van je relatie, van een naaste aan de dood of aan het leven, van alles wat ons levenspad kan doorkruizen. Naast ruimte voor uitwisseling staan we tijdens deze bijeenkomsten stil bij hoe je omgaat met kwetsbaarheid en littekens die je opdoet door verlieservaringen en hoe er ook veerkracht kan ontstaan.
We lezen een aantal fragmenten uit het boek Veerkracht. Spiritueel leven met een bijzonder lichaam, geschreven door de dominicanes Holkje van der Veer (1960-2022). Ze werd geboren met het Marfansyndroom. Ze beschrijft hoe zij vanaf haar kinderjaren met veerkracht met haar bijzondere lichaam leert omgaan. Openhartig schrijft ze ook over Gods aanwezigheid in haar leven. Aan de hand van dit boek, de vragen die zij stelt en andere deskundigen op het gebied van verlies gaan we met elkaar in gesprek.

Data: maandag 6 november van 14.00 tot 16.00 uur, donderdag 23 november van 14.00 tot 16.00 uur. De bijeenkomst in januari 2024 stellen we in overleg vast.

Locatie: 6 november in de Meent (de Laarkerk), 23 november in het Ontmoetingshuis (Vries)
Begeleiding: ds. Anita Akkerman, predikant Laarkerk, Zuidlaren en Wilma Klok, gemeentelid Protestantse Gemeente Vries en geestelijk verzorger thuis.
Maximale deelname: 12
Opgave: Wilma Klok (wa.klok@outlook.com) of ds. Anita Akkerman (anitaakkerman@laarkerk.nl)