Profielschets nieuwe predikant

Laarkerk Zuidlaren
  • Home
  • Profielschets

Profielschets nieuwe predikant

Stel je voor: Je wilt een gemeentelid opzoeken. In de voortuin tref je een kind op de trampoline aan. Verder lijkt het er nogal rustig. Wat doe je?
a- ik vraag of moeder of vader thuis is
b- ik groet het kind, loop naar de voordeur en bel aan
c- ik maak een praatje en spring even mee op de trampoline
d- ik houd geen huisbezoek, mensen komen naar mij toe

Onze toekomstige predikant(-e) maakt graag contact met mensen, voor een praatje en in het pastoraat, in het bijzonder met jeugd en jonge gezinnen. Je weet wat er bij hen leeft, want je kunt goed luisteren. Je springt misschien zomaar een keertje mee op de trampoline. Mensen komen jou tegen, fietsend door het dorp of op social media. Bij de vieringen en activiteiten die je opzet, merken jonge én oudere mensen dat verhalen uit de bijbel ook over hen, over hun eigen levensvragen en actuele maatschappelijke onderwerpen gaan. Je spreekt hen dan ook aan in taal van nu, met eigentijdse vormen. Iedereen weet zich gezien en welkom in de kerk.

Je hoeft het niet alleen op te knappen. Mensen van de Laarkerk zijn daadkrachtige doeners, ze staan snel klaar als er wat moet gebeuren. Jij zorgt voor de creatieve aansturing en geestelijke voeding. Je gebruikt je voelsprieten om te weten waar mensen in -en ook buiten- de Laarkerk talenten, ruimte en energie kunnen inzetten voor activiteiten. Van daaruit motiveer en verbind je hen om aan de slag te gaan. Klimaat en duurzaamheid vind je belangrijke thema’s. Jouw woorden en daden motiveren ons om steeds verdere stappen te zetten.

De Laarkerk is in veel opzichten heel divers. De geloofsbeleving, voorkeuren voor wat betreft liturgie en ook leeftijden verschillen. We willen graag nieuwe wegen inslaan met respect voor wie hecht aan wat vertrouwd is. Daarbij werken we samen met twee andere kerken, waarmee we de komende jaren steeds nauwer gaan optrekken. Het is enorm belangrijk dat je goed kunt samenwerken en bijdraagt aan een sfeer van openheid en vertrouwen.

De omgeving:
Zuidlaren is een bruisend dorp, een van groenste dorpen van Europa, aan de rand van Nationaal Park Drentse Aa. Er is een ruime keus aan basisscholen en sportfaciliteiten. De omgeving is een paradijs voor natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers, met daarbij een hoog voorzieningenniveau en korte lijnen (ook OV) naar de stad Groningen.

Meer informatie:
- Filmpje over deze vacature door Laarkerk-TV (volgt)
- Onze website www.pknanloozuidlaren.nl
pdfDenktankrapport (dec. 2020)620.45 Kb
pdfVisie op de toekomst van de Laarkerk (nov. 2021)127.95 KB


Inloggen

Login met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
Nog geen account? Klik op registreer.

Copyright © 2021 PKN Anloo - Zuidlaren