• Start
  • Predikanten
  • ds. W.H. Slob

ds. W.H. Slob

Mijn naam is Wouter Slob. Op 25 september 2005 deed ik intrede in de Laarkerk, waaraan ik parttime verbonden ben. Daarvoor ben ik zeven jaar predikant geweest in de Hervormde Kerk van Wildervank.

Ik heb theologie en filosofie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en verbleef voor mijn promotieonderzoek een semester aan het Princeton Theological Seminary in Princeton, USA. In 2002 ben ik aan de RUG gepromoveerd op een filosofisch onderwerp.
Ik ben op 16 februari 1965 geboren in Den Haag en bracht mijn jeugd door in het Zuid-Hollandse Voorburg.

Naast het predikantsschap geef ik geregeld cursussen en lezingen op het terrein van theologie en filosofie en heb ik een kleine onderwijsaanstelling voor godsdienstfilosofie aan de RUG.

Ik ben als predikant bestuurslid van de Bond van Nederlandse Predikanten en houd me in dat verband met name bezig met de ambtstheologie. Daarnaast ben ik bestuurslid van Conod; de overkoepelende vereniging van Christelijke Basisscholen in Noordoost Drenthe.

Ik ben getrouwd met Nicoline. We hebben drie kinderen: Julia (1994), Rik (1997) en Marit (2002).

Buiten de vasten rook ik graag een sigaar of pijp. Filosofie blijft een passie, zeker ook in relatie tot de zich ontwikkelende cultuur (in de vorm van kunst, films, clips, reclames, etc). Daarin raakt mijn hobby het werk.

ds. W.H. Slob
Het Oelbred 7
9472 WE Zuidlaren
Tel. 050 409 5164
whslob@pknanloozuidlaren.nl

 

pdfInterview DvhN 16-04-2014

© 2017 PKN Anloo - Zuidlaren | Alle rechten voorbehouden.