• Start
  • Predikanten
  • ds. J. van Slooten

ds. J. van Slooten

Mijn naam is Jelle van Slooten. Ik ben geboren op 16 juli 1959 op Urk. Sinds 29 januari 2012 ben ik als fulltime predikant verbonden aan de Laarkerk. Hiervoor was ik bijna zeven en een half jaar predikant in Westerbork. Ik ben als predikant begonnen in Zoutkamp. Daar heb ik bijna zes jaar de gemeente mogen dienen.

Ik heb theologie gestudeerd aan de Theologische Universiteit van de Gereformeerde Kerken in Kampen (ThUK) en aan de Universiteit van Amsterdam (UVA). Mijn doctoraalscriptie heb ik geschreven bij prof. Dr. Simon Schoon wiens assistent ik ook een aantal jaren ben geweest. De titel is: 'Narrow Streets Crowded with People, Joodse vragen aan het christendom'. Tijdens mijn studie in Kampen heb ik een boek geschreven over de enige Joodse familie op het eiland Urk gedurende de Tweede Wereldoorlog: Een ver-Urkte Israëliet, het levensverhaal van Japien de Joode, Stichting Urker Uitgaven, Urk/Kampen 1995.

Lezingen die ik geef voor Classes, gemeenten en/of leerhuizen gaan meestal over de Joods-christelijke verhouding.
Vanwege bovenplaatselijk werk ben ik voorzitter van de Provinciale Werkgroep Kerk & Israël Groningen-Drenthe en lid van het Regionaal College voor het Opzicht in de Regio Groningen-Drenthe.

Als vrijwilliger ben ik bestuurslid van Stichting Urker Botter. Samen met een aantal enthousiaste vrijwilligers zijn we bezig om onze - meer dan honderd jaar oude - botter UK 12 (in 2009 overvaren op het IJsselmeer) te restaureren. Een zeer fysieke en ontspannende bezigheid.
Ik ben getrouwd met Feikje. We hebben twee kinderen: Habo (1994) en Sarah (2006).

Als ik voorga in de Laarkerk stuur ik een Eredienst nieuwsbrief rond. U kunt zich hier aanmelden via de knop Eredienst nieuwsbrief.

ds. J. van Slooten
Domineeskamp 9
9471 BG Zuidlaren
050 364 5662
jvanslooten@pknanloozuidlaren.nl

© 2019 PKN Anloo - Zuidlaren | Alle rechten voorbehouden.