• Start
  • Pelgrimeren in Groningen

Pelgrimeren in Groningen

groningsepelgrimage pkn anloo zuidlarenJaarlijks worden een drietal pelgrimages georganiseerd. We wandelen op het Groninger land, ontdekken het landschap en genieten van de natuur. Tijdens de wandeling bezoeken we de oude Groninger kerken, waar we veelal gastvrij worden ontvangen. We laten ons inspireren door prachtige verhalen, gedachten en ideeën. We bezinnen en zijn stil. Maar er is ook tijd voor ontmoeting en bijpraten.

De pelgrimages zijn gepland op zaterdag 5 oktober 2019, zondag 5 januari 2020 en zaterdag 16 mei 2020. Op 5 oktober zijn we welkom om 9.00 uur bij het ochtendgebed van ds. Maas Stoffer en zijn partner Mariano in Wildervank. Aansluitend verzorgen ze de koffie en vertellen ze iets van hun kerk. Daarna gaan we op pad en wandelen rondom de Wildervankster dallen en eindigen bij de PKN kerk.

Op zondag 5 januari verzamelen we na de ochtenddienst, eten gezamenlijk en daarna rijden we richting het Hogeland. We wandelen door het mooie stadje Appingedam richting Tjamsweer. Daar bezichtigen we de laatgotische kerk met een Van Oeckelen orgel. We sluiten het seizoen af op zaterdag 16 mei 2020. Dan staat een bezoek naar de middeleeuwse kerk in Tolbert op het programma. En natuurlijk wandelen we ook over het prachtige Landgoed Nienoord. Noteer ze alvast in de agenda. Meer informatie volgt in Samenklank en op de website.


Inloggen

Login met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
Nog geen account? Klik op registreer.

Copyright © 2019 PKN Anloo - Zuidlaren