Skip to main content

Expositie schilderijen (Landschappen)  Cees Verspuij

cees verspuij landschappenZomer 2003 heb ik me tijdens een kampeervakantie op Terschelling voor het eerst aan de schilderkunst gewijd. ‘k Kon toen nog niet vermoeden, dat dit zou uitgroeien tot een heuse hobby. Op de middelbare school had ik namelijk nooit bijzondere belangstelling aan de dag gelegd voor het vak tekenen, waaronder ook ‘schilderen met plakkaatverf’ viel.

Aanvankelijk bestond m’n schilderuitrusting uit een tafelezeltje, tubetjes acrylverf en kwastjes van Kruidvat, een jampotje met water en stevig papier. Later ging ik doek als ondergrond gebruiken, totdat ik 4 mm MDF-plaat ontdekte. Dat lijkt op hardboard, is makkelijk te verzagen en eenvoudig mee te nemen. Heel handig voor op vakantie!
‘k Werk nog steeds met acrylverf, omdat deze verdund kan worden met water en snel droogt, zodat je al gauw een nieuwe verflaag kunt aanbrengen. De houten lijsten voor mijn schilderijen maak ik zelf.
Oh ja, ik ben autodidact.

Schilderen betekent voor mij: Spelen met kleuren. Landschappen met hun steeds wisselende kleurenpalet dagen me als geen ander hiertoe uit. Geen wonder, dat die van meet af aan mijn favoriete onderwerpen vormen.
Zo raak ik niet uitgekeken op een korenveld of koolzaadakker, maar ook kleivoren kunnen me eindeloos boeien. Dat geldt evenzeer voor een wad- of duinlandschap. Om maar te zwijgen over krijtrotsen of lavendelvelden. En zo zou ik nog wel even kunnen doorgaan. Allemaal vragen ze erom ‘vereeuwigd’ te worden. Dat probeer ik dan ook op mijn manier.

M’n schilderijen zijn kleurrijk, doen soms impressionistisch aan en hebben vaak een uitgesproken textuur.
Al het getoonde werk is te koop.
Mocht u belangstelling hebben, neem dan gerust contact op.

Cees Verspuij