Filmavonden

filmhuis pkn anloo zuidlarenEen film geeft vaak veel te denken. Een goede film neemt je mee in het leven van anderen, opent je ogen voor een wereld die groter is dan jij, of zet je op het spoor van vragen die je misschien zelf nooit gesteld zou hebben. Dit seizoen willen we u graag weer een paar van dit soort films voorzetten, en daarbij ook de gelegenheid geven om met elkaar in gesprek te gaan over wat we hebben gezien. Voorafgaand aan de film eten we met elkaar, zodat we mooi op tijd aan de film kunnen beginnen. De deelnemers brengen iets te eten mee, dat we met elkaar kunnen delen. Een complete avondje uit dus!

 

Das Leben der Anderen pkn anloo zuidlarenvrijdag 15 novemberfilm: Das Leben der Anderen (begeleiding ds. Robert-Jan ten Have)
Deze maand is het dertig jaar geleden dat de Berlijnse muur viel. Daarom kijken wij samen naar ‘Das Leben der Anderen’, de filmklassieker die op een beklemmende wijze het leven in de toenmalige DDR in beeld brengt. De film speelt in het Oost Berlijn van 1984. De bevolking wordt onderdrukt door de geheime politie, de Stasi. Hun doel: alles over iedereen te weten komen. Stasi agent Wiesler krijgt de opdracht om de succesvolle Georg Dryman en zijn geliefde, de actrice Christa-Maria Sieland, dag en nacht af te luisteren. Plichtsgetrouw voert hij zijn taak uit. Hoe meer hij echter hun leven wordt ingezogen, hoe moeilijker hij zijn afstandelijkheid weet te bewaren.
Fill the Void film avond pkn anloo zuidlaren
vrijdag 7 februari 
| film: Fill the Void (begeleiding ds. Jelle van Slooten)
Shira - de jongste dochter in een streng orthodox joods gezin - kijkt enorm uit naar haar bruiloft. Op het moment dat haar droom bijna wordt verwezenlijkt, slaat het noodlot toe. Haar oudere zus Esther sterft tijdens de geboorte van haar zoon en Shira’s huwelijk wordt uitgesteld. Esthers weduwnaar Yochay wordt voorgesteld te hertrouwen in het buitenland. Shira’s moeder wil – na de dood van haar dochter – niet ook haar schoonzoon én kleinkind verliezen en doet een schokkend voorstel: Shira wordt gedwongen te kiezen tussen gehoorzaamheid aan haar familie en haar eigen gevoelens.
Met haar debuut FILL THE VOID biedt de orthodox joodse Rama Burshtein een unieke inkijk in een wereld waar geloof, tradities en bijbehorende dilemma’s centraal staan. De keuze waar Shira voor komt te staan, laat zien welke pijnlijke eisen elk geloof kan stellen. Als een moderne Jane Austen laat zij Shira worstelen tussen de heersende conventies en de haar eigen gevoelens. Hoofdrolspeelster Hadas Yaron, die de rol van Shira speelt, werd op het Filmfestival van Venetië bekroond als beste actrice. FILL THE VOID werd overladen met vele prijzen en is de officiële inzending voor de Oscar Beste Buitenlandse Film van Israël.

Der Grosse Stille filmavond pkn anloo zuidlarenvrijdag 13 maart | film: Der Grosse Stille (begeleiding ds. Wouter Slob)
Ruim tweeënhalf uur stilte: dat mag wel ‘groot’ heten. Een bijzondere film die is opgenomen in het Karthuizerklooster Grande Chartreuse. Dit klooster, dat in 1084 is gesticht, herbergt een zwijgorde. De monniken spreken nauwelijks, en reserveren hun stem grotendeels voor de lofzang aan God. Een neef van één de monniken is filmmaker en kreeg uiteindelijk toestemming een documentaire op te nemen. Aan het begin van de veertigdagentijd, een tijd van inkeer en bezinning, bekijken we deze zwijgzame (maar niet ‘stomme’; er is wel geluid) film.Tijd:
steeds 18.00 uur
Locatie: De Meent
Opgave bij degene die de avond begeleidt
Prijs (per keer): € 5,00.


Inloggen

Login met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
Nog geen account? Klik op registreer.

Copyright © 2020 PKN Anloo - Zuidlaren