Filmavonden

filmavond pkn anloo zuidlarenEen film geeft vaak veel te denken. Een goede film neemt je mee in het leven van anderen, opent je ogen voor een wereld die groter is dan jij, of zet je op het spoor van vragen die je misschien zelf nooit gesteld zou hebben. Die seizoen willen we u graag een paar van dit soort films voorzetten, en daarbij ook de gelegenheid geven om met elkaar in gesprek te gaan over wat we hebben gezien. Voorafgaand aan de film eten we met elkaar, zodat we mooi op tijd aan de film kunnen beginnen. Een compleet avondje uit dus!

Vrijdag 7 oktober film: Der Himmel über Berlin (begeleiding ds. Wouter Slob)
Anders dan mensen weten engelen alles, maar daarmee is hun leven ook zwart-wit. Ze hoeven niet bang te zijn, maar kunnen ook geen hoop koesteren. Ze kennen geen verdriet, maar ook geen passie. Maar ze kunnen kiezen om hun engelachtige staat te verlaten en de wereld van mensen te betreden. Met alle pijn en moeiten. Maar ook vol kleuren.

Vrijdag 25 november film: Timbuktu (begeleiding da. Gonny de Boer)
Kidane leeft vredig met zijn gezin nabij de stad Timbuktu. De stad is in handen van fundamentalistische moslims die de bewoners zeer strenge wetten opleggen. Kidane heeft hier echter geen last van. Dat verandert als Kidane per ongeluk een visser doodt.

Vrijdag 27 januari film: The Last Temptation of Christ (begeleiding ds. Jelle van Slooten)
Deze film is gebaseerd op de roman ‘De laatste verzoeking van Christus’ van de Griekse schrijver Nikos Kazantzakis. Jezus van Nazareth is een man die leeft zonder zonden, maar ook een man die dagelijks aan verlangens blootstaat. Tijdens zijn leven ontmoet hij onder meer Maria Magdalena en de mannen die zijn apostelen zullen worden. Meer en meer gelooft Jezus zelf dat hij de messias is, hoewel hij eigenlijk helemaal niet de messias wil zijn en twijfelt over hoe hij dit messiasschap moet invullen.

Vrijdag 24 maart film: Boy A (begeleiding ds. Robert-Jan ten Have)
Jack heeft na een gruwelijk misdrijf bijna 15 van zijn 24 jaar in jeugdgevangenissen doorgebracht. Nu is hij vrij, krijgt een nieuwe naam, een baan en een nieuw leven. Samen met een maatschappelijk werker levert hij een constant gevecht met zichzelf en de media om het verleden te vergeten en een nieuw leven op te bouwen. Maar de media hebben na zijn vrijlating de jacht op hem geopend...

Tijd: 18.00 uur
Plaats: De Meent
opgave bij: ds. Wouter Slob whslob@pknanloozuidlaren.nl
prijs (per keer): € 5,-

© 2017 PKN Anloo - Zuidlaren | Alle rechten voorbehouden.