Filmavonden

filmavond pkn anloo zuidlarenEen film geeft vaak veel te denken. Een goede film neemt je mee in het leven van anderen, opent je ogen voor een wereld die groter is dan jij, of zet je op het spoor van vragen die je misschien zelf nooit gesteld zou hebben. Die seizoen willen we u graag een paar van dit soort films voorzetten, en daarbij ook de gelegenheid geven om met elkaar in gesprek te gaan over wat we hebben gezien. Voorafgaand aan de film eten we met elkaar, zodat we mooi 

film avond mar adentro pastures pkn anloo zuidlarenvrijdag 15 februari, film: Mar Adentro (begeleiding ds. Robert-Jan ten Have)
Het waar gebeurde verhaal van Ramon Sampredo, die in 1973 bij een duik vanaf de rotsen zijn rug brak en sindsdien vanaf zijn nek verlamd is. Jarenlang ligt hij in bed terwijl hij wordt verzorgd door zijn familie. Zijn slaapkamerraam is zijn enige uitzicht op de wereld. Hij kijkt uit over de zee waar hij vroeger zoveel zeilde, terwijl zijn enige doel nu is zijn leven op een waardige manier te beëindigen. Maar dat valt in het katholieke Spanje van toen niet mee. Euthanasie is er verboden. Uiteindelijk pleegt hij in 1998 zelfmoord. Een aangrijpende film over de worsteling met de onvolmaaktheid van het leven.

film avond maria magdalena pastures pkn anloo zuidlarenvrijdag 12 april, film: Maria Magdalene (begeleiding ds. Jelle van Slooten)
Maria Magdalena, volgeling van Jezus, is een fascinerende bijbelfiguur. Zij vormde inspiratie voor vele boeken, muziekstukken en films. Nu is er Mary Magdalene, een nieuwe film over haar verhaal.
De jonge Maria Magdalena (Rooney Mara, The Girl with the Dragon Tattoo, Carol) probeert haar leven een nieuwe wending te geven. Zij voelt zich onderdrukt en besluit zich – tegen de wil in van haar conservatieve familie – aan te sluiten bij een groep mensen onder leiding van de charismatische Jezus van Nazareth (Joaquin Phoenix, Walk the Line, Gladiator, Her). Ze voelt zich al snel op haar gemak bij Jezus en zijn volgelingen en speelt een belangrijke rol binnen de groep tijdens een reis die naar Jeruzalem leidt.

Tijd: steeds 18.00 uur
Locatie: De Meent
Opgave bij degene die de avond begeleidt
Prijs (per keer): € 5,00.

© 2019 PKN Anloo - Zuidlaren | Alle rechten voorbehouden.