Dorpskerk

Adres kerkgebouw: Kerkbrink 3, Zuidlaren
Postadres: Kerkbrink 46, 9471 AL Zuidlaren

Elke zondag is er een kerkdienst om 10.00 uur.

De Dorpskerkgemeente van Zuidlaren vormt samen met de gemeente rond de Laarkerk (Stationsweg 159) en de Magnuskerkgemeente in Anloo de federatie Protestantse Gemeente Anloo-Zuidlaren.
De Dorpskerkgemeente stelt zich ten doel een gastvrije gemeente te zijn met aandacht voor een goed verzorgde liturgie en een eigentijdse uitleg van de Bijbel. Soms wordt muzikale medewerking verleend door de cantorij, een koor of ensemble en één keer per jaar wordt tijdens de zondagmorgendienst een (Bach-)cantate uitgevoerd.

Onder normale omstandigheden houden we een aantal gezamenlijke diensten met de Laarkerk, maar dit jaar (2020) vereist de coronacrisis een andere aanpak. De meest recente informatie over de kerkdiensten vindt u altijd op deze website.

Behalve in de schoolvakanties is er elke dienst kindernevendienst. De kinderen komen gezamenlijk met hun ouders naar de kerk en gaan na het gesprek met de kinderen naar hun eigen ruimte in de Zijbeuk. 

Op de 4 zondagen van Advent is er 's avonds om 19.00 uur een vesperviering die uitgaat van de drie deelnemende kerken van onze federatie.

Het oudste deel van het kerkgebouw dateert van ca 1264. De kerk is in de jaren '70 van de vorige eeuw gerestaureerd en in 2004 is het interieur grondig opgeknapt. Het kerkgebouw is in de maanden juli en augustus te bezichtigen op woensdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur. In geval van een huwelijk of begrafenis kan de kerk op woensdag- en/of zaterdagmiddag gesloten zijn. Door het jaar heen kan men op zaterdagmiddag tussen 15.00 en 16.00 terecht.

De Dorpskerk kan gehuurd worden voor concerten of andere bij een dergelijk gebouw passende activiteiten zoals bijvoorbeeld een huwelijk. Uiteraard mogen deze activiteiten geen belemmering zijn voor de erediensten.

Tijdens kerkdiensten is bezichtiging niet mogelijk, maar bent u toevallig in de buurt, weet dan dat u van harte welkom bent om de dienst mee te maken. Helaas is het in dit jaar (2020) vanwege het coronavirus niet mogelijk om de kerk op zondag voor of na de dienst te bezichten.


Inloggen

Login met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
Nog geen account? Klik op registreer.

Copyright © 2021 PKN Anloo - Zuidlaren