Liturgisch bloemschikken

1e advent

Op 1e Advent horen we woorden van stilte. In de stilte worden de kostbare gebeden gehoord. De witte calla’s verbeelden de gebeden.Hoort God in de stilte? Zoveel kostbare gebeden Zoveel pijn en nood Zoveel onmacht en moedeloosheid Is er nieuwe schepping mogelijk? Is verwachting niet tevergeefs? Licht stoot ons aan. Opnieuw en opnieuw.

2e advent

Op 2e Advent horen we over Gods aanwezigheid, verborgen en toch zo aanwezig. De wolk boven de krans verbeeldt dit.De draden in de kleuren van de regenboog lopen door de wolk en vertellen over God’s eeuwig durend verbond met mensen.Licht stoot ons aan. Opnieuw en opnieuw.

3e advent

Vandaag is het de derde zondag van de Advent. Het paars is vervangen door het roze. Licht breekt door. Johannes laat in heftige beelden zien hoe het kwade overwonnen wordt. In de schikking zien we hoe het licht over het donker heen gaat. OnstuitbaarDe HoopDie oplichtIn een kindOns geborenDe Messiaanse mensOpent de toekomstVan heelheidLicht stoot ons aan Opnieuw en opnieuw

4e advent

Vandaag is het de vierde zondag van de Advent. Steeds dichter komen we bij de komst van de Messias die we verwachten. De twaalf lelies, staan voor standvastigheid en trouw, met daartussen het gipskruid, verbeelden allen die op deze manier de weg van Jezus volgen. Jezus volgen Hem die we verwachten Brengt vrijheid Rechtvaardigheid en standvastigheid Het kwaad Zal niet overwinnen Een nieuw lied klinkt Tot eer van GodLicht stoot ons aan Opnieuw en opnieuw.  

Lees meer: Liturgisch bloemschikken

© 2019 PKN Anloo - Zuidlaren | Alle rechten voorbehouden.