• Start

Orgelconcert wim opgelder

Categorie
Ontmoetingskerk Dennenoord
Datum
zaterdag 8 september 2018 20:00 - 22:00
Locatie
Ontomoetingskerk

Onder auspiciën van de S.O.O.Z. zal op zaterdag 8 september a.s. op het orgel van de Ontmoetingskerk te Zuidlaren een concert worden gegeven door organist Wim Opgelder.
Opgelder is behalve (concert)organist ook koordirigent, en voor de gelegenheid neemt hij één van 'zijn' koren mee: het gemengd koor “Woudklank” uit Roden. Dit breed georiënteerde koor houdt zich bezig met zowel klassieke- als lichte muziek, en dat zal in het programma merkbaar zijn.
Naast werken van Bach en Händel zingt het koor ook hedendaagse muziek, waaronder beroemde titels als Maple Leaf Rag (Scott Joplin), Bohemian Rhapsody (Queen), enkele Franse chansons, Bridge over Troubled Water (Simon & Garfunkel) etc.
Het orgelprogramma dat Wim Opgelder hierbij combineert, omvat werken van Smetana (Die Moldau, maar uitgevoerd op een zeer moderne manier), orkestwerken van Bach, (gearrangeerd door de organist zelf), één van de orgelconcerten van Händel, composities van Franck en Widor, maar ook werken van zeer onbekende componisten zoals Maillochaud, Bassal, Wolstenholme en Cocker. Van deze laatste wordt het beroemde werk 'Tuba Tune' ten gehore gebracht.
Het 'Dennenoordorgel' (31 registers) is met zijn technische speelhulpen bij uitstek geschikt voor populaire en symfonisch-romantische orgelwerken, alsook voor de voor orgel bewerkte orkestwerken. Soms vergt de koorcompositie pianobegeleiding door de dirigent, wat meewerkt aan de nodige afwisseling. Het belooft een programma te worden met hoge amusementswaarde.
Het concert begint om 20.00 uur. Halverwege het programma wordt koffie of thee aangeboden. De entree is gratis; wel is een collecte bij de uitgang noodzakelijk. De Ontmoetingskerk aan de Hoofdlaan van 'Lentis' is desnoods te vinden via postcode 9472 ZZ. Er is voldoende parkeerruimte.

 
 

Alle datums

  • zaterdag 8 september 2018 20:00 - 22:00

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail

© 2019 PKN Anloo - Zuidlaren | Alle rechten voorbehouden.