• Start
 • Commissies
 • Liturgisch Bloemschikken

Commissie Liturgisch Bloemschikken

Een aantal gemeenteleden houdt zich bezig met het vormen van een symbolische schikking tijdens bepaalde feest- en gedenkdagen.

Vaak kan men met bloemen en andere materialen een beeld creëren wat een aanvulling geeft op het gesproken woord. Zo kan men komen tot een nog diepere betekenis van datgene waar het in wezen over gaat.

 • Advent 2017

  Advent 2017

  Op deze eerste zondag van de advent zien we hoe de profetenmantel de woestijn omarmt. Troost van Godswege. De roep klinkt om een weg te banen door de woestijn, hoop die we ook zien in de tak die uitloopt. Troost als een omarming, woorden van hoop en verwachting, een klein licht dat doorbreekt in het donker, een weg vol belofte.
 • Advent 2017

  Advent 2017

  Op deze tweede zondag van de advent zien we opnieuw hoe de profetenmantel de woestijn omarmt. In de woestijn bloeien witte bloemen als teken van de vrede, van de hoop dat eens oorlog niet meer zal zijn. De schaal met water verwijst naar Johannes de Doper. Verlangen Naar vrede, Als een bloeiende tuin Van hoop, Johannes wijst de weg, Water Wast af, Opent Toekomst, Licht dat doorbreekt, In het donker
 • Advent 2017

  Advent 2017

  Op deze derde zondag van de advent zien we hoe de woestijn is gaan bloeien. Vanuit de beschermende aanwezigheid zet Gods belofte mensen in beweging. Water dat leven brengt, een woestijn in bloei zet. water van de doop doet omkeren, zet in beweging om Gods liefde te leven. Licht dat doorbreekt In het donker.
 • Advent 2017

  Advent 2017

  Op deze kerstavond lezen we een gedeelte uit de profeet Jesaja, die het uitjubelt van vreugde. In de schikking zien we de jubel van Jesaja terug. Het scherm dat om de schikking heen staat verbeeldt de profetenmantel: een mantel vol van Gods licht. De jubel klinkt omdat God zijn volk troost. Die troost is dat Hij is komen wonen onder de mensen. Zijn licht breekt onstuitbaar door. Warm licht, als een mantel omgeeft het ons bestaan. Gods Woord is mens geworden. Midden onder ons schijnt zijn licht. Zijn vrede zijn goedheid verwarmt ons bestaan.

Zondag 24 december
Op deze vierde zondag van de advent horen we hoe Jesaja oproept om ruim baan te maken voor de liefde van God, de stenen te verwijderen en zijn weg te gaan die vruchten van gerechtigheid zal brengen.
De witte lelie in de blauwe fles verwijst naar Maria die hoort dat zij draagster zal worden van de Mensenzoon
Gods gerechtigheid
haalt stenen
weg
zijn liefde
zal
mens worden
een hemels bericht
verborgen
en toch zo aanwezig
Licht dat doorbreekt
in het donker


Inloggen

Login met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
Nog geen account? Klik op registreer.

Copyright © 2019 PKN Anloo - Zuidlaren