• Start
  • Commissies
  • Rommelmarkt

Rommelmarkt

rommelmarkt logoRommelmarkt 2019 zaterdag 13 april
De vorige keer dat we jullie informeerden over de Rommelmarkt 2019, hebben we gevraagd om voorstellen voor het goede doel. We hebben een aantal voorstellen gekregen en daarvan hebben we er dit jaar drie uitgekozen. Het zijn de volgende projecten geworden met daarachter het bedrag dat we aan dat doel willen geven:
1. Ghana project van de 'World Servants'  (€ 10.000)
2. Stichting ‘True Grasses’ voor hun project in Tanzania (€ 7.500)
3. 'Plaats de Wereld' te Vries voor hun activiteiten voor maatschappij en wereldsamenleving (€ 2.500)
Te zijner tijd zullen we wat meer vertellen over de inhoud van deze projecten.
De inzameling van de goederen (op het plein naast de Laarkerk) is inmiddels weer gestart. De laatste inbrengmogelijkheid is de zaterdag 30 maart, tussen 10.00 - 12.00 uur

Wellicht overbodig om te vertellen, maar toch even voor de zekerheid: het is een rommelmarkt, maar rommel in de letterlijke zin, daar hebben we niets aan, het moet uiteraard wel verkoopbaar zijn.

Opslagruimte gezocht!
Ons huidige adres voor het opslaan en sorteren van kleding kunnen we voor het komende seizoen helaas niet meer gebruiken. We zijn daarom op zoek naar een droge ruimte om deze activiteiten voort te zetten. Wie helpt ons? Als je een tip hebt, graag even bellen met Rindert Visser (050-4093919).
 

kinderhulp gambia pkn anloo zuidlarenRommelmarkt heeft in 2017 bruto opgebracht: €31.808.00 
Mei 2017: Rommelmarkt Zuidlaren. Kinderhulp Gambia is het goede doel. Een jaar later mag ik hier vermelden dat wij dankzij jullie donatie al heel veel mooie dingen hebben kunnen verwezenlijken.

Twintig kinderen geopereerd
Na vijf jaar hard werken was het afgelopen maart een droom die uitkwam. In een pilot missie zijn er door drie Nederlandse orthopeden bij maar liefst twintig kinderen orthopedische operaties uitgevoerd. Op dit moment zitten de kinderen nog in het gips bij een opvanghuis, maar halverwege deze maand zien we de eerste resultaten. Kinderhulp Gambia betaalde de reis- en verblijfskosten van deze artsen maar ook de aanschaf van orthopedische materialen, gips, medicatie, röntgenfoto's, transport enz. Ook doen we de aftercare, het maken van braces en fysiotherapie voor de kinderen.
Een wonder! Awa, 10 jaar, kreeg vier jaar geleden een verkeersongeluk. Sindsdien kon ze niet meer lopen (diagnose volgens de CT-scan: een dwarslaesie). Haar ouders konden haar niet verzorgen en zo kwam ze in een wees-/opvanghuis. Vier jaar lag ze daar op bed. Ze is door de Nederlandse artsen gezien en geopereerd en wat blijkt: Awa loopt inmiddels met krukken. De glimlach van Awa bij de eerste stapjes zal ik nooit meer vergeten.
Door deze operaties zal de wereld van deze kinderen zeker veranderen. Ze kunnen naar school, mee spelen en het allerbelangrijkste: ze worden niet meer buiten gesloten.
Na de evaluatie tussen Kinderhulp Gambia, de artsen en het ziekenhuis in Gambia hopen we bij voldoende inkomsten nog meer missies te mogen doen want er is niet één orthopedische arts in Gambia en wij willen ook een stukje opleiding gaan geven.

Aanschaf auto
Onze 30 jaar oude Nissan waarmee we de projecten/kinderen bezoeken was af. Mede door deze donatie konden we nu een andere aanschaffen. Er is in Nederland voor € 2500,- een 4 x 4 Suzuki gekocht van 12 jaar oud en deze is verscheept. Zo kunnen wij weer jaren veilige kilometers maken

Verder kreeg een 20-jarige jongen, Modou, een beenprothese en is er bij het weeshuis een bantaba gebouwd. Dit is een rond gebouw/ontmoetingsplek waar 100 kinderen in kunnen zitten.
Bedankt namens alle kinderen en voor meer informatie zie de Facebookpagina.

 

© 2019 PKN Anloo - Zuidlaren | Alle rechten voorbehouden.