• Start
  • Commissies
  • Creatieve Gemeente

Werkgroep Creatieve Gemeente

Expositie Ank Bosklopper

Ank Bosklopper begon twintig jaar geleden met schilderen. Haar man gaf haar eens iets te schilderen kado en toen dacht ze, wat is dat eigenlijk leuk! Naar aanleiding daarvan ging ze op schilderles. Daar ging ze vooral met olieverf aan de slag. Af en toe waagt ze zich aan een aquarel. 

Haar voorkeur gaat uit naar het schilderen van landschappen.Maar af en toe komen er ook meer expressieve werken uit haar handen. Ze produceert ongeveer vier schilderijen per jaar. En deze worden vooral vervaardigd tijdens de schilderles. Ze vindt het prettig om soms even steun te krijgen bij moeilijke onderwerpen zoals het schilderen van luchten. En uiteraard is het ook heel gezellig om samen met iets bezig te zijn, vooral als je al zo lang samenwerkt. Iedereen gaat zijn eigen weg in de interpretatie van de onderwerpen. Je schildert vanuit jouw idee van de werkelijkheid. Als groep wordt er wel vaker geëxposeerd, maar voor Ank is dit de eerste keer dat ze een eigen expositie heeft. En dat is spannend en leuk tegelijk.

Haar huis zal de komende tijd een beetje kaal lijken, want bijna alles hangt straks in De Meent. En misschien blijven bepaalde plekken wel leeg, want voor het idee van verkopen staat ze zeker open.

 

D.m.v. Wisselende exposities in de Meent proberen we de creativiteit in de gemeente, maar ook daarbuiten, zichtbaar te maken. 
We hebben ook de beschikking over een vitrine, interessante verzamelingen zijn welkom!
Aanmeldingen bij Marian Timmer en Pete Jager

© 2017 PKN Anloo - Zuidlaren | Alle rechten voorbehouden.