• Start
  • Commissies
  • Creatieve Gemeente

Werkgroep Creatieve Gemeente

Jeugdclubs aan het werk voor een nieuwe expositie

Helaas moeten we eind december alweer afscheid nemen van het verrassend schilderwerk van JAAP DENKEMA. Misschien hebt u nog even tijd er wat aandacht aan te schenken, m.n. aan de vitrine, waar blijkt dat Jaap al zijn hele leven met het potlood in de weer was !

Vlak voor kerst zullen er creatieve uitingen van de kinderen van de jeugdclubs komen te hangen. Het heeft met "sneeuwkristallen" en ouderwetse "kleedjes" te maken. Wij laten ons ook verrassen !

Expositie Jaap Denkema
Na de expositie  'een bloem . . . een glimlach van God' gaan we weer naar schilderijen kijken. Deze keer van een bekende; Jaap Denkema.

In de vitrine kunnen we zien dat hij al sinds zijn jeugd bezig is met tekenen, maar pas een jaar of 5 geleden is begonnen met schilderen. In eerste instantie dacht hij het zichzelf wel te kunnen leren, maar ontdekte dat een basis ontbrak. 

Zo is hij terecht gekomen bij Anita Wiechertjes, bij wie hij op een heel plezierige manier allerlei technieken heeft geleerd. Hij was zelfs zo enthousiast dat er achter in zijn tuin een atelier is gekomen.

Het mooie is dat Jaap niet terugdeinst voor grote schilderijen, maar ook in het klein kan werken. Neem het portretje van Jan Wester. Zijn dochter Ingrid heeft het een aantal weken afgestaan, omdat ze vindt dat het op deze expositie in de Meent thuis hoort. 

Jaap, ga door met je talent ontwikkelen! Misschien kun je alvast een paar senior dagen opnemen om je rustig terug te trekken en ons later nog eens te verrassen met nieuw werk! 

 

D.m.v. Wisselende exposities in de Meent proberen we de creativiteit in de gemeente, maar ook daarbuiten, zichtbaar te maken. 
We hebben ook de beschikking over een vitrine, interessante verzamelingen zijn welkom!
Aanmeldingen bij Marian Timmer en Pete Jager

© 2017 PKN Anloo - Zuidlaren | Alle rechten voorbehouden.