Tienerdiensten

Tieners , klassen 1,2 en 3 middelbare school

Voor de tieners zijn er verschillende activiteiten . We vinden het belangrijk God en Bijbelverhalen ook voor tieners op een passende en boeiende manier worden verteld. En dat we dat afwisselen met leuke filmpjes en liedjes. Ook vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk tieners elkaar ontmoeten en elkaar ook in de kerk beter leren kennen. Elkaar kennen en deGod en de bijbel leren kennen op een manier die bij tieners past is de basis om vanaf een jaar of 15 / 16 je meer en meer thuis te voelen bij de activiteiten die rondom kerk en geloof worden georganiseerd. Daarom organiseren we iedere maand in iedere geval 2 activiteiten voor de tieners van de klassen 1,2 en 3: dan weer een kerkdienst, dan een activiteit met aansluitend United

Voor alle tieners van de klassen 1,2 en 3 middelbare school wordt iedere maand een aparte tienerdienst georganiseerd. In de soos bij de Laarkerk vindt tijdens de eredienst een volledige kerkdienst speciaal voor tieners plaats. In de diensten gaan we aan de hand van een bijbel verhaal zoeken wat de betekenis is en wat je er nu in nog mee kunt. Neem gerust vrienden en vriendinnen mee naar deze speciale en erg laagdrempelige alternatieve kerkdiensten. De diensten beginnen normaal gesproken om 10.00 uur. Hoe meer tieners er zijn, hoe leuker het is.

Iedere maand wordt op een zondagmiddag een activiteit met en voor de tieners georganiseerd. In de namiddag beginnen we met een spel of een activiteit die aansluit bij het thema van de United dienst die die avond wordt gehouden. Aan het eind van de middag eten we samen en gaan we daarna samen naar de Jeugdkerk United.

Bijzondere activiteiten gedurende het jaar:
Reis door de paasnacht: Naast de twee wekelijke activiteiten is de "reis door de paasnacht" een hoogtepunt. Alle tieners gaan een nacht samen op stap om aan de hand van spellen, reizen, verhalen en bijzondere plekken het verhaal van pasen op een unieke manier samen te horen en te beleven.
Tri Axy: met ene groep doen we (bijna) ieder jaar meer met het spel Tri Axy, waarbij we het opnemen tegen groepen uit heel Nederland

© 2017 PKN Anloo - Zuidlaren | Alle rechten voorbehouden.