Groene gedachten (10)

Beste Lezer,

Het zal u niet ontgaan zijn dat er een vaste rubriek is onder Gezamenlijk nieuws: ‘Groene Gedachten’. Diverse gemeenteleden hebben nagedacht over bijvoorbeeld het gebruik van plastic (wat minder eenvoudig is dan menigeen dacht), het hergebruiken van papieren zaken en meer bewust omgaan met de vervuilde en te warme aarde. Zelfs filosofen werden erbij gehaald of geciteerd om maar te laten horen dat het gebruik van een Groene Bijbel maar het begin is van bewust leren leven. Over een zeer duidelijke stellingname gesproken hoorde ik bij toeval dat import van plastic in Gambia zelfs volledig is verboden!!

Het meest ‘dodelijke’ voor een goed gebruik van onze aarde is wel de luiheid die voortdurend de overhand krijgt. Opmerkelijk hoe momenteel in deze coronatijd iedereen of bijna iedereen zonder protesten meewerkt aan wat mag en wat absoluut niet mag. Bijna een verademing!!

Hoe nu verder zou je je kunnen afvragen. Uiteraard is het ieders goed recht te handelen zoals je zelf denkt dat het beste is voor jezelf en voor je leefwereld. Een opmerkelijk geluid kwam vanuit mijn oude gemeente Zoeterwoude. Kijk maar eens op www.zoeterwoudegaatgoed.nl. Vanmiddag keek ik nog eens even en zag tot mijn verbazing dat er zelfs al een Stichting Duurzaam Zoeterwoude 2030 is opgericht en daar kunnen wij van ‘Anloo Vergroent’ alleen maar met enige jaloezie naar kijken. Anloo is dan wel het duurzaamste dorp van de Gemeente Aa en Hunze, maar dit smaakt naar veel meer en als oud inwoner van deze gemeente en als oud gemeenteraadslid is dit een belangrijk voorbeeld.
Dus concluderend: nieuwe inspiratie opdoen en leren van je buren!!

Bert Huisman

 


Inloggen

Login met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
Nog geen account? Klik op registreer.

Copyright © 2021 PKN Anloo - Zuidlaren