het nut van reclame pkn anloo zuidlarenTegenwoordig zie je het overal, reclame. Reclame op tv over kleding, auto’s, aanbiedingen bij supermarkten, je kan het zo gek niet bedenken of er is wel een reclame voor. Maar heb je wel eens nagedacht over reclame voor de kerk? Dat is misschien wel iets minder vanzelfsprekend, maar niet minder belangrijk. 
Stel dat je reclame zou moeten gaan maken voor de kerk. Waarvoor maak je dan precies reclame en hoe doen we dat dan? En wat zijn de gevolgen?
Hierover willen we nadenken en uiteindelijk willen we ook een reclamespotje schrijven en uitvoeren. Lijkt je dit leuk en wil je meedenken? Je bent van harte welkom!

De bijeenkomst over dit project staat gepland op 15 mei om 19:30 uurin de Meent. Opgeven

...

bijeenkomst identificatie pkn anloo zuidlarenMijn naam is Aline Sikkema en zoals u vast al eens heeft gehoord studeer ik theologie aan de hogeschool Windesheim in Zwolle. In het kader van mijn opleiding ga een aantal bijeenkomsten organiseren met als thema ‘identificatie’. Dat klinkt misschien een beetje als een gek thema, daarom geef ik graag een beetje uitleg.

Wij mensen maken van alles mee in ons leven wat ons vormt tot wie we zijn. Dat kunnen zowel mooie momenten zijn als verdrietige momenten. Deze momenten kunnen belangrijk zijn voor de rest van ons leven. Zoals wij die momenten meemaken, zo zijn er in de Bijbel ook veel mensen die bijzondere momenten beleven of een karakter hebben wat ons bijzonder aanspreekt of juist niet... Neem bijvoorbeeld Jona, die zich verzet tegen de opdracht van

...

meditatief wandelen pkn anloo zuidlarenHeeft u altijd al eens mee willen lopen met een meditatieve wandeling, maar lukt dat niet omdat u overdag andere bezigheden heeft? Dan is dit uw kans! Op donderdag 17 mei wordt de laatste meditatieve wandeling van dit seizoen gehouden. We vertrekken om 19.30 uur vanuit de Magnuskerk. Daar staan we kort stil rondom de paaskaars. Tijdens de wandeling, die ongeveer een uur duurt, is er ruimte voor stilte en bezinning, maar ook voor gesprek en ontmoeting. De omgeving van Anloo leent zich uitstekend voor een route, waarop we kunnen genieten van de natuur om ons heen. De leiding van de wandeling is in handen van da. Gonny de Boer.

pinksterdienst pkn anloo zuidlarenHet is inmiddels een mooie traditie geworden om met Pinksteren een oecumenische openluchtdienst te houden. Dit jaar wordt deze gehouden op zondag 20 mei, om 10.00 uur op het bekende terrein van Dennenoord naast de Ontmoetingskerk. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de Laarkerk, maar we hopen natuurlijk dat dat niet nodig zal zijn - houdt u bij onzekere weersomstandigheden deze website in de gaten! 

 Het thema van de dienst is dit keer ‘Levensadem’. Daarmee sluiten we aan bij het thema van de kunstmanifestatie Feest van de Geest, waaraan veel kerken uit de omgeving deelnemen. Het ensemble Sostenuto, dat bestaat uit een aantal instrumentalisten uit de Dorpskerk, levert een muzikale bijdrage aan de viering.

...

Koralen concert brassband elad laarkerk zuidlarenOp 15 april 2018 om 19:00 uur geeft christelijke brassband Elad uit Muntendam voor de derde keer een uniek en gratis toegankelijk koralenconcert, deze keer in de Laarkerk te Zuidlaren. De band staat onder leiding van dirigent Gosse Reijenga. Ds. Jelle van Slooten  zal tijdens het concert ingaan op de verschillende werken en wat vertellen over afkomst en betekenis. Samenzang is natuurlijk ook onderdeel van deze avond.

Op 15 april 2018 om 19:00 geeft christelijke brassband Elad uit Muntendam voor de derde keer een uniek en gratis toegankelijk koralenconcert, deze keer in de Laarkerk te Zuidlaren. De band staat onder leiding van dirigent Gosse Reijenga. Ds. Jelle van Slooten  zal tijdens het

...

© 2018 PKN Anloo - Zuidlaren | Alle rechten voorbehouden.