Kerstmusical Laarkerk

kerst musical pkn anloo zuidlaren laarkerkWij willen dit jaar in de Laarkerk met kerst een musical opvoeren met zoveel mogelijk kinderen.
Voor iedereen die meedoet zal er een passende rol zijn. Je hoeft dus niet te kunnen zingen, dansen of toneel spelen hoor!
We gaan oefenen vanaf de 1e zondag in oktober (7 oktober) tot aan kerst. Dit doen we tijdens/na de kerkdienst op zondag.
Lijkt het je leuk, geef je dan zo snel mogelijk op! Uiterlijk 23 september.
Voor vragen en/of opgave mail Marjolijn: m.duine@pknanloozuidlaren.nl of bel met Nicoline: 050-4095020. Of spreek een van ons aan tijdens de kerkdienst/startweekend.

Groetjes van Corrie,

...

Open Monumentendag Magnuskerk Anloo en Dorpskerk Zuidlaren

open monumenten dag dorpskerk zuidlarenZaterdag 8 september a.s.

Dorpskerk
Het oudste en enig echt middeleeuwse gebouw van Zuidlaren geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Er zijn deskundige gidsen aanwezig die u kunnen informeren over het kerkelijke leven van Zuidlaren in verleden en heden. Ook kunnen zij aan de hand van het interieur van de kerk een vertellen over de (sociale) geschiedenis van Zuidlaren, want diverse, meestal rijke, Zuidlaarders hebben hun sporen nagelaten in dit eeuwenoude Godshuis.

Magnuskerk
De Magnuskerk is open voor bezichting van 10.00 tot 17.00 uur. Hier is de expositie van Ben Snijders te zien. Meer informatie

...

Open Monumentendag Dorpskerk Zuidlaren

open monumenten dag dorpskerk zuidlarenOp zaterdag 8 september, Open Monumentendag, is ook de Dorpskerk, het oudste en enig echt middeleeuwse gebouw van Zuidlaren geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Er zijn deskundige gidsen aanwezig die u kunnen informeren over het kerkelijke leven van Zuidlaren in verleden en heden. Ook kunnen zij aan de hand van het interieur van de kerk een vertellen over de (sociale) geschiedenis van Zuidlaren, want diverse, meestal rijke, Zuidlaarders hebben hun sporen nagelaten in dit eeuwenoude Godshuis.

Programma Startzondag 23 september

startzondag 18 pkn anloo zuidlarenAl weer enkele jaren is het traditie om na de zomervakantie samen als kerken te starten. We beginnen dit jaar om 10.00 uur met een gezamenlijke dienst in de Magnuskerk. Na de dienst gaan we zoals gebruikelijk verder met een kop koffie of iets fris met wat lekkers erbij.
Na de koffie gaan we rond 12.00 uur beginnen met een aantal activiteiten waaruit gekozen kan worden en die in het teken staan van het thema van deze startzondag ´Een goed gesprek`. Van wandeling, spel tot muzikale oefening. Daarbij rekenen wij op vele goede gesprekken.
Tegen enen gaan wij ons vervolgens opmaken voor de lunch en na de lunch, zo tegen tweeën, eindigen we met een slotlied. Dat is in grote lijnen de opzet van de morgen/middag.
...

© 2018 PKN Anloo - Zuidlaren | Alle rechten voorbehouden.