Op 11 november om 19.05 uur luidt de klok van de Magnuskerk….

historisch anlooOp 11 november is het 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog ten einde kwam; de oorlog die volgens velen de oorlog was die aan alle oorlogen een eind zou maken. Dat bleek helaas niet waar te zijn. Hoewel Nederland neutraal bleek tijdens deze oorlog ging de oorlog niet onopgemerkt voorbij; het leger was gemobiliseerd en hield de wacht aan de grenzen, op grote schaal werden door groepen vrijwilligers warme sokken en wanten voor de mannen gebreid, etenswaren werden schaars en er was een goederendistributie. En er kwamen duizenden vluchtelingen uit België, die zeer gastvrij in het hele land werden opgevangen. België was bezet door de Duitsers en had zwaar te lijden onder deze oorlog en de vele langdurige veldslagen die er plaats vonden, zoals bij het riviertje de IJzer. Tanks, prikkeldraad en gifgas waren nieuwe wapens in

...

Registreer om meer te lezen...Op 11 november om 19.05 uur luidt de klok van de Magnuskerk….

Sint maarten dienst in de Dorpskerk

sint maarten dienst dorpskerk zuidlarenOp zondag 11 november wordt in de Dorpskerk een speciale dienst voor kinderen georganiseerd, die helemaal in het teken van Sint Maarten staat. Waar kun je het feest van de vroegere bisschop van Tours immers beter vieren dan in de kerk? Uiteraard mogen de kinderen naast hun ouders en grootouders ook hun lampionnetjes meenemen! En speciaal voor de kinderen is er deze morgen zelfs Sint Maartensbrood gebakken. Wie wil weten hoe dit proeft, is van harte welkom! De dienst begint om 10.00 uur en wordt geleid door dominee Robert-Jan ten Have.

Leerhuis Jodendom-christendom

Jezus een mensenleven pkn anloo zuidlarenHet Leerhuis Jodendom-christendom gaat in het seizoen 2018-2019 aan de slag met het laatste boek van dr. Cees den Heyer: Jezus, een  mensenleven - een geschiedenis van een mens onder de mensen. Het is verschenen bij uitgeverij Van Warven, Kampen, in 2017, onder ISBN nummer 9789492421395.

‘Jezus, een mensenleven’ is het reisverslag van een persoonlijke zoektocht. In de loop der jaren heeft Cees den Heyer zich in verschillende publicaties beziggehouden met vragen betreffende de betekenis van het leven en sterven van Jezus. Daarbij is duidelijk geworden dat zijn visie op de man uit Nazareth gaandeweg fundamenteel is veranderd.
Den Heyer heeft afscheid genomen van klassieke dogma’s. In het persoonlijk nawoord in ‘Jezus, een mensenleven’ schrijft

...

God ontmoeten in Marcus

god ontmoeten in marcus pkn anloo zuidlarenEen frisse kijk op de boodschap en de betekenis van het evangelie van Marcus door de vroegere aartsbisschop van Canterbury, Rowan Williams. In dit boekje onthult hij de betekenis en het doel van het evangelie naar Marcus voor complete beginners, maar ook voor wie het evangelie al vele malen heeft gelezen en op zoek is naar een nieuwe kijk erop. Het is geschreven op een toegankelijke manier en vol leerzame spirituele inzichten. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij het boek zelf voor € 14,90 aanschaffen. Het is verschenen bij Berne Media onder ISBN nummer 978-90-8972-192-1.

Data: donderdag 8 november, 22 november en 13 december.
Locatie: de

...

Catechese klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs

tijd pkn anloo zuidlarenDe voorgestelde data en tijden voor catechese klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs blijken bij sommige belangstellenden niet goed uit te komen. Om toch zoveel mogelijk iedereen de kans te bieden om mee te doen stel ik voor dat je mij zo spoedig mogelijk laat weten wanneer je mee wilt doen. Via een onderlinge mailwisseling vinden we dan vanzelf data en tijdstippen waarop iedereen zoveel mogelijk aanwezig kan zijn. Graag dus jullie spoedige reactie! Mijn e-mailadres is rjhave@pknanloozuidlaren.nl. Alvast bedankt voor de medewerking!

Ds. R.J. ten Have

© 2018 PKN Anloo - Zuidlaren | Alle rechten voorbehouden.