Doet u/jij alsjeblieft mee om TT stoeltjes schoon te maken?

tt stoeltjes schonnmaken world servants anloo zuidlarenWoensdagmiddag 26 juni om 17.00 uur vertrekken we met een grote groep vanaf de Laarkerk om alle TT stoeltjes schoon te maken en € 2.400 te verdienen met 1 avond leuk werken. Het geld hebben we nodig voor het bouwen in GHANA. Dat komt dichtbij!

Het is een flinke klus, maar met veel handen is het echt licht en leuk en gezellig werk!
Daarom de vraag om alsjeblieft mee te doen. Hoe meer, hoe beter!

We gaan 's middags om 17.00 uur weg vanaf de Laarkerk. Als alles mee zit zijn we tot een uur of 22.00 uur bezig....

09 juni

Schriftlezingen: Handelingen 2: 1-11 en Efeziërs 4: 1-6

Gemeente!

Vandaag is het Pinksteren. Het feest van de uitstorting van de heilige Geest. Maar als ik dat zo zeg, realiseer ik mij tegelijk dat dit voor velen geheimtaal is geworden. Want de heilige Geest is niet alleen voor velen buiten de kerk maar zo langzamerhand ook voor velen binnen de kerk meer een verre vreemdeling geworden dan een nabije bondgenoot. Het overgrote deel van de Nederlanders en zelfs een groot deel van de kerkleden weet niet wat er met Pinksteren nu precies wordt gevierd. Pinksteren is daarmee van alle christelijke feesten het minst bekend en ook het minst

...

Wij zijn er klaar voor… Komt u ook op 7 juli?

groepsfoto world servants anloo zuidlaren webNa een jaar van voorbereiden en geld sparen zijn we er klaar voor! Vrijdagnacht 12 juli vertrekken we met een groep van 35 (vooral Zuidlaarders) naar Ghana. We gaan drie weken hard aan de slag om lerarenwoningen te bouwen in een dorpsgemeenschap in Noord-Ghana. Op die manier krijgen 400 kinderen de kans om met goede leraren en betere klaslokalen onderwijs te krijgen. Nu is er een oud klein schooltje. Omdat wij het geld gespaard hebben is ook de overheid in Ghana bereid om te helpen. Zij bouwen nieuwe lokalen, wij bouwen de woningen. Een hele goede ontwikkeling voor deze gemeenschap.

We hebben het afgelopen jaar veel dingen gedaan om geld te verdienen.

...

02 juni

Schriftlezing: Johannes 14: 15-21

Gemeente!

De zondag na Hemelvaartsdag heeft in de kerk de naam ‘wezenzondag’ gekregen. Een naam die heel mooi omschrijft hoe Jezus’ leerlingen zich na zijn heengaan gevoeld zullen hebben. Nog maar kort geleden was Jezus na zijn gewelddadige dood opnieuw aan hen verschenen. Zomaar ineens kon hij in hun midden zijn en even plotseling als hij aan hen verschenen was, kon hij ook weer verdwijnen. Vanuit de wereld van God brak hij in in hun gewone aardse bestaan, om te laten zien dat er meer is dan wat voor ogen en voor handen is. Een pendelaar tussen twee werelden is hij. En zijn leerlingen zijn als een kind zo blij. Veel van wat hij

...

Het Syrisch Eetcafé

syrisch eetcafe pkn anloo zuidlarenDonderdag 20 juni is het wereldvluchtelingendag. Kerk in Actie besteedt daar aandacht aan in de vorm van 'tafels van Hoop', plaatselijke initiatieven om gemeenteleden en vluchtelingen dichter bij elkaar te brengen.
De gezamenlijke diaconieën hebben hun eigen plan gemaakt:
We hebben 6 Syrische gezinnen, woonachtig in Zuidlaren en Annen, bereid gevonden om voor ons te koken in wat wij genoemd hebben 'het Syrisch eetcafé'. Diakenen gaan hierbij assisteren, in de vorm van boodschappen doen en misschien een handje helpen in de keuken.

Op zaterdag 22 juni gaat het gebeuren, van 17.00 – 20.00 uur in de

...

© 2019 PKN Anloo - Zuidlaren | Alle rechten voorbehouden.