kerstzang mozaiek pkn anloo zuidlarenOp vrijdagavond 22 december is er een feestelijke Kerstzang georganiseerd in het theater van Mozaiek olv Margreet Verspuij. De kerstzang wordt ondersteund door een muzikale bijdrage van Iebele van Bruggen (piano) en een Blazersensemble. Een mooie mogelijkheid om samen met bewoners van Mozaiek en dorpsgenoten, bekende kerstliederen te zingen.
De Kerstzang begint om 19.30 uur.
Van harte welkom! Entree € 2.50 inclusief een consumptie.

christelijk zuidlaarder mannenkoorOp zondag 10 decembergeeft het Christelijk Zuidlaarder Mannenkoor onder leiding van dirigent Frits Vugteveen een kerstconcert in de Laarkerk te Zuidlaren, aanvang 15.00 uur.
Aan dit concert wordt medewerking verleend door Jeanet Schuring: sopraan, Frits Vugteveen: dirigent/bariton, Peter Cramer: vleugel en Dirk Swama: orgel. Het belooft een fantastisch kerstconcert te worden, temeer omdat het koor met een 25 tal enthousiaste zangers is uitgebreid tot 68 zangers. De algehele leiding is in handen van Frits Vugteveen. De toegang is vrij, na afloop van het concert wordt een collecte gehouden.

schrijfmarathon Amnesty International pkn anloo zuidlarenTijdens de Schrijfmarathon van 2017 krijgen mensenrechtenverdedigers speciale aandacht. Deze activisten steken hun nek uit. Zij hebben de moed op te komen voor vrije meningsuiting, tegen discriminatie of onderdrukking. Ze roepen machthebbers ter verantwoording. Maar doordat ze op de voorgrond treden, zijn ze een gemakkelijke prooi voor de autoriteiten. Wereldwijd worden zij steeds vaker slachtoffer van intimidatie, vervolging en geweld. Zelfs de voorzitter en de directeur van Amnesty Turkije zitten in de gevangenis.

In de Magnuskerk, de Dorpskerken de Laarkerk

...

heb u naaste lief als u zelf pkn anloo zuidlaren‘En ik dan?’ Heb je naaste lief zoals jezelf. Hierover gaat de U-nited dienst die op 10 december 19.00 uurwordt gehouden in ‘de Meent’. Margreet Verspuij gaat dieper in op het onderwerp over . Wie is je naaste, en wie ben jezelf? Kunnen we dat leren: van jezelf te houden?  Dat kan je leren door te kijken door te kijken naar Degene die ons die opdracht heeft gegeven. Er staat niet voor niets eerst: Heb God lief met heel je hart, je ziel en al je verstand. 

kerstboomIeder jaar met kerst hebben wij een mooie echte kerstboom in de Dorpskerk. Een prachtig gezicht!
Deze bomen kregen we altijd via een vast adres, maar die bomen zijn de afgelopen jaren gebruikt en zijn nu op.
Daarom zijn we nu op zoek naar een kerstboom voor komend jaar in de Dorpskerk.
Wie heeft een boom in de tuin die er eigenlijk uit moet en wel geschikt is als kerstboom voor de kerk.
We zijn op zoek naar een smalle hoge boom. We hebben eventueel iemand beschikbaar die de boom kan kappen.
Wie weet, ken je iemand in je eigen kring van familie en vrienden die met een te grote boom voor een te kleine tuin opgescheept zit. Een prachtige kans om deze boom nog een mooie kerst te bezorgen!

Reacties graag naar mvanasperen@pknanloozuidlaren.nl

© 2017 PKN Anloo - Zuidlaren | Alle rechten voorbehouden.