overstapdienst brugdienst pkn anloo zuidlarenDe zomer komt weer in zicht, we hebben dat al gemerkt aan de mooie temperaturen in de maand mei en een deel van juni. Het betekent ook dat het afscheid van de basisschool in zicht komt en voor de kinderen ook een beetje het afscheid van de periode van de kindernevendienst. Graag willen we hierbij stilstaan in de kerk. Het is namelijk best een overgang van het vertrouwde van de basisschool, naar een nieuwe grotere school met deels nieuwe kinderen en nieuwe leraren. Maar ook een periode vol hoop, verwachting, nieuwe vrienden en vriendinnen. Ineens word je wereld groter en ben je op weg om een zelfstandig mens te worden. Tijdens deze brugdienst of overstapdienst willen we hierbij stilstaan.

In de overstapdienst van 15 juli

...

magnuskerk anlooDe Magnuskerk in Anloo zoekt m.i.v. direct een koster voor alle werkzaamheden die te maken hebben met de werkzaamheden zoals separaat worden omschreven. Het totaal aantal uren wordt in overleg vastgesteld maar bedraagt momenteel 10 uur per week. De beloning is volgens de arbeidsvoorwaardenregeling van de PKN.

Een ruime vrijstaande woning is beschikbaar naast de kerk.

Wij zoeken een koster die betrokkenheid koppelt aan een praktisch inzicht in het ‘Bedrijf’ van een kerk/kerkgebouw. Hij/zij moet een goede vriendelijke en flexibele gastheer/vrouw kunnen en willen zijn en speelt een belangrijke rol in het gezicht naar

...

koren concert pkn anloo zuidlarenOp zondag 1 julizal een gezamenlijk concert worden gegeven in de Dorpskerk te Zuidlaren door vocaal ensemble 'Cantorum' en 'Cantazet', de cantorij van PKN-gemeente Anloo - Zuidlaren. 
Beide koren staan onder leiding van Wim Opgelder. Aan het concert wordt medewerking verleend door een strijkkwartet. Beide koren brengen liederen en stukken ten gehore, die samen een rondgang vormen door het kerkelijk jaar.
Er staan werken van o.a. Buxtehude, Crüger en Handel op het programma, maar ook hedendaagse composities van Löwenthal en Oomen. 

Het concert begint om 15.00 uur, de toegang is €10,00 (in de voorverkoop €8,00) ...

hans bouma pkn anloo zuidlarenOp zondag 10 juni wordt de dienst in de Dorpskerk geleid door de bekende dominee-dichter Hans Bouma uit Kampen. Hoofdpersoon in deze dienst is Lazarus. Over wat er met Lazarus gebeurde, zijn vriendschap met Jezus, zijn vroege dood en zijn opwekking, kun je een preek houden, maar je kunt Lazarus ook zelf aan het woord laten. Dat is wat in deze dienst gebeurt. Met als titel Op het leven! vertelt Lazarus, zeven jaar na zijn opwekking, bij monde van Hans Bouma zijn verhaal. Een even schokkend als bevrijdend verhaal waaraan Trienke Pepping als organist muzikaal deelneemt.

Zeven jaar later. Iedere dag heft Lazarus met zijn zusters Maria en Martha bij de maaltijd het glas. Lechajim! Op het leven! Het leven dat doorgaat. Het leven dat gevierd

...

kookcafe pkn anloo zuidlarenVoor de World Servants reis naar Ghana worden ook dit keer weer een aantal kookcafés georganiseerd. De eerste keer zal zijn op zaterdag 16 juni.
Vanaf 18.00 uur bent u welkom voor een smakelijk driegangendiner.
locatie: de ZIjbeuk, eventueel kunt u opgehaald en weer thuisgebracht worden.
prijs: € 20,- exclusief drankjes
Aanmelden kan tot en met zondag 10 juni via kookcafe@worldservantsanloozuidlaren.nl Of via een van de deelnemers.

© 2018 PKN Anloo - Zuidlaren | Alle rechten voorbehouden.