Skip to main content

Alpha cursus

Alpha cursus pkn anloo zuidlarenDe Alpha cursus bestaat uit een serie bijeenkomsten waarin je samen met anderen het christelijk geloof ontdekt. Elke bijeenkomst begint met een lekkere maaltijd, gevolgd door een inleiding over het christelijk geloof. Na de inleiding ga je uit elkaar in kleine groepen om door te praten over het onderwerp. En echt geen enkele vraag of mening is te gek; de kleine groep is de plek waar je álles mag delen. Onderwerpen als ‘Wie is Jezus?’ en ‘Bidden, waarom en hoe?’ worden besproken. Je ontdekt op een laagdrempelige en gezellige manier de basis van het geloof.
Dat is Alpha! Een plek waar alle verhalen samenkomen, waar je alles mag zeggen, ongetwijfeld nieuwe vriendschappen maakt én (volgens 92% van de deelnemers) sowieso een goede tijd hebt. Alpha duurt ongeveer tien weken en een weekend weg en is in de meeste gevallen gratis. Soms wordt er een kleine (vrijwillige) bijdrage gevraagd voor het weekend weg.
'Is Alpha iets voor mij?'
Daar kunnen we kort over zijn: Alpha is voor iedereen. Of je nu wel, niet of een beetje gelooft. Als je nog nooit een voet in de kerk hebt gezet of als je al vijf jaar of langer in de kerk zit. Als je geniet van eten en graag meedoet in een goed gesprek – zit je bij Alpha goed.

Start cursus: 16 januari 2025
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jan Huizenga, telefoon 06 4287 7518 of e-mail alphacursusinzuidlaren@gmail.com