• Start

Oecumenische dienst vanuit de laarkerk

 

 

Collectedoel 'de Stiep'.
Deze zondag is er de jaarlijkse oecumenische dienst in de Week van gebed voor eenheid. De eerste collecte wordt dan ook voor een oecumenisch doel bestemd.
Zorgboerderij De Stiep aan de Randweg zal bij velen van u bekend zijn. Mensen die vanwege een psychische beperking niet op de reguliere arbeidsmarkt kunnen werken, vinden er een zinvolle dagbesteding. Er is veel aandacht voor veiligheid, structuur, gedrag en sfeer. Het leren samenwerken is daarbij heel belangrijk. Door de theeschenkerij en landwinkel, met een speelweide voor de kinderen, legt De Stiep de verbinding met het dorp en vormt een ontmoetingsplaats.
De diensten en producten die geleverd worden zijn horeca (vergader-arrangementen), natuur- en milieueducatie, streekproducten (groenten en fruit), vrije uitloop eieren, scharrelvlees, catering en producten uit de bakkerij. U kunt De Stiep steunen door een financiële bijdrage, maar dus ook door deze producten af te nemen. Neem er eens een kijkje!

Uw gift voor de collecte kunt u overmaken naar:
Bankrekening: NL73 INGB 0667 5962 59 t.n.v. Diaconie Gereformeerde kerk Zuidlaren o.v.v. collectedoel en datum.

Doe mee aan de Week van gebed voor eenheid

'Week van gebed voor eenheid 2022 pkn anloo zuidlarenLicht in het duister' is het thema van de gebedsweek voor eenheid in 2022. Het thema is toepasselijk in deze tijd. We leven in een wereld die hunkert naar licht in de duisternis. De wereldwijde coronapandemie en de economische, politieke en sociale crises die daaruit voortvloeien hebben dat eens te meer laten zien. De ster van Bethlehem nodigt ons uit om samen op zoek te gaan naar Christus die het licht der wereld is. Dat is wat we als christenen wereldwijd tijdens deze Week van gebed voor eenheid doen. Door samen te bidden ervaren we eenheid. Tegelijk tonen we verantwoordelijkheid voor anderen door de problemen van de samenleving in de voorbeden een plek te geven.
Kerken uit het Midden-Oosten kozen het thema 'Licht in het duister' naar aanleiding van het tweede hoofdstuk van het Matteüsevangelie, waarin het verhaal wordt verteld van magiërs die een bijzondere ster zagen en deze volgden. De ster bracht hen bij Jezus Christus. Als christenen worden we aangemoedigd om ook als die ster te zijn en anderen te wijzen naar Jezus. Onze verdeeldheid maakt het echter moeilijk om zelf een licht in het duister te zijn. Daarom is het belangrijk om voor eenheid te blijven bidden.

Meedoen aan de gebedsweek in Zuidlaren
De gebedsweek vindt plaats van zondag 16 tot en met zondag 23 januari. In de verschillende onlinekerkdiensten van de zondagen 16 of 23 januari wordt er aandacht aan geschonken. Normaal gesproken vinden er door de week gebedsbijeenkomsten in de kerken plaats. Helaas kan dit nu niet doorgaan vanwege corona en willen wij jullie vragen thuis mee te bidden. Meer informatie kun je vinden via www.weekvangebed.nl.
Voor gebedsboekjes kun je contact opnemen met Arlene Haveman, ze zorgt er dan voor dat u een boekje thuisbezorgd krijgt: 06 5351 9776 of e-mail: ahaveman@planet.nl.
De Week van gebed voor eenheid loopt uit op de oecumenische dienst in de Laarkerk op zondag 23 januari.

Gebedsgroepen van de Dorpskerk, Franciscus parochie, Kandelaarkerk, Laarkerk, Magnuskerk en de Rank.

Kerkbalans Laarkerk digitaal

banner kerkbalans 2022 pkn anloo zuidlarenDe actie Kerkbalans 2022 gaat weer van start!

Dit jaar kunt u voor het eerst uw toezegging digitaal doorgeven. 
Gemeenteleden waarvan een e-mailadres bij ons bekend is hebben op maandag 10 januari 2022 een e-mail ontvangen met het verzoek om de toezegging door te geven via deze website. 

Toezegging direct doorgeven via de website: 
button bijdrage doorgeven laarkerk akb 2022
U vindt het inlognummer in de brief of e-mail die u van ons heeft ontvangen!

De reguliere actie duurt van 17 januari 2022 t/m 27 januari 2022. Vanaf maandag 17 januari 2022 gaan er weer ongeveer 30 vrijwilligers op pad om de envelop bij u te bezorgen. Gemeenteleden buiten Zuidlaren ontvangen het toezeggingsformulier via de post. In verband met de coronamaatregelen hebben wij besloten u te voorzien van een antwoordenvelop met postzegel. U wordt verzocht indien mogelijk het toezeggingsformulier in deze envelop te doen en uiterlijk voor 27 januari 2022 te verzenden. Mocht dit niet mogelijk zijn dan horen wij dat graag via kerkbalans@laarkerk.nl.

Via onderstaande link bekijkt u de begroting voor 2022:
pdfBegroting PKN Laarkerk Zuidlaren178.71 KB

Periodieke gift:
Gemeenteleden die middels een Periodieke gift meedoen aan de actie Kerkbalans zullen geen verzoek krijgen om een toezegging aan te leveren. De gemeenteleden die vanaf 2017 meedoen zullen persoonlijk worden benaderd door het College van Kerkrentmeesters aangezien voor hen de 5 jaarlijkse periode is afgelopen en er een nieuwe overeenkomst kan worden afgesloten. Meer informatie: pdfPeriodieke gift | Voor hetzelfde geld geeft u meer152.06 KB

Vragen:
Heeft u een vraag, opmerking of zijn er onduidelijkheden? Schroom niet en neem contact op met dhr. Jan Groenewold. 
Tel. 050 409 2082 
E-mail: kerkbalans@laarkerk.nl


Medio februari 2022 zullen via de Zondagsbrief, website en Samenklank de voorlopige resultaten bekend worden gemaakt.

Scipio app voor de Laarkerk gemeente

scipio app laarkerk zuidlarenVanaf zondag 19 december kunt u onze nieuwe gemeente app gaan gebruiken. De zgn. Scipio App.
De Scipio app is een moderne mobiele applicatie, die dient als communicatiemiddel met en voor gemeenteleden. Door gebruik te gaan maken van de Scipio App staat interessante informatie op één centrale plek waar iedereen gemakkelijk gebruik van kan maken.
De Scipio App bevat o.a. een digitale collecte, agenda, aankondiging kerkdiensten, ledenlijst, nieuws, Zondagsbrief en een plek om met de gemeenteleden te communiceren (een vorm van Whats-app, maar dan alleen voor de eigen gemeente).

Aanmelden voor de app
Iedereen, van wie op dit moment een e-mailadres bij ons bekend is, ontvangt na deze ochtenddienst een uitnodiging via de e-mail van Scipio, met daarin een link om de Scipio App te downloaden en zich aan te melden.
Iedereen die een smartphone of tablet ter beschikking heeft kan deze app gaan gebruiken.
Meer informatie vindt u op de spciale app pagina: https://www.pknanloozuidlaren.nl/laarkerkapp

Op deze pagina vindt u ook de 'veel gestelde vragen' en een introductiefilmpje. 

Update Corona maatregelen

corona update 18 12 pkn anloo zuidlarenUpdate n.a.v. de persconferentie op zaterdag 18-12 (update 23-12 10:28 uur)

De kerkdiensten van de Magnus-, Laar- en Dorpskerk zijn tot nader orde uitsluitend online te volgen.

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail


Inloggen

Login met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
Nog geen account? Klik op registreer.

Copyright © 2021 PKN Anloo - Zuidlaren