• Start
  • Kledinginzameling Sam’s kledingactie tijdens de Magnusfair

Kledinginzameling Sam’s kledingactie tijdens de Magnusfair

magnusfair anloo sams kleding actieTijdens de jaarlijkse Magnusfair (zaterdag 14 april 10.00 uur - 14.00 uur) In Anloo is er ’s middags gelegenheid gebruikte kleding te brengen voor Sam’s Kledingactie. Ook de niet verkochte kleding van de Magnusfair gaat naar dit goede doel. Tijdens de jaarlijkse Magnusfair In Anloo is er ’s middags gelegenheid gebruikte kleding te brengen voor Sam’s Kledingactie. Ook de niet verkochte kleding van de Magnusfair gaat naar dit goede doel. Dit voorjaar zet Sam's Kledingactie zich in voor kinderen in de Centraal Afrikaanse Republiek. Na jaren van onveiligheid en geweld kunnen ze weer naar school. Veel plaatsen hebben zwaar te lijden gehad: akkers, huizen en scholen zijn verwoest en veel mensen zijn gevlucht. sommige kinderen zijn al 5 jaar niet meer naar school geweest. Sinds oktober 2017 lijkt het wat rustiger te worden en keren mensen langzaam aan terug naar hun dorpen. Cordaid is één van de weinige organisaties die de mensen in die regio hulp biedt om het leven weer op te pakken. Samen met de lokale bevolking worden nieuwe scholen gebouwd. Er komen lesmaterialen, nieuwe toiletten, een waterput én een schoolkantine, zodat de kinderen een voedzame maaltijd kunnen krijgen op school. De groenten hiervoor wordt gekweekt door de ouders: Cordaid zorgt voor zaden en werktuigen en traint de ouders.

Samen met enthousiaste vrijwilligers zamelt Sam's Kledingactie tweedehandskleding in. De opbrengst wordt direct besteed om de nood in rampgebieden te verlichten. Sam's Kledingactie werkt daarbij zeer nauw samen met diverse partners, waaronder ontwikkelingsorganisatie Cordaid Mensen in Nood. Zo kunt u op een heel eenvoudige manier, zonder direct geld te geven, een bijdrage leveren. Meer informatie vindt u op www.samskledingactie.nl. 

Dit kunt u inleveren: draagbare kleding, schoenen en sokken (gebundeld in paren), lingerie, tassen en accessoires, huishoudtextiel. Alles graag schoon in gesloten plastic zakken.Dit kunt u niet inleveren: ongewassen of kapotte kleding, kussens, dekbedden en knuffels. We zien u graag op 14 april bij de Magnuskerk, Kerkbrink 3 Anloo. De kledinginzameling is van 12.00 uur tot 14.00 uur uur, de Magnusfair begint al om 10.00 uur uur. Alvast hartelijk dank!

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail


Inloggen

Login met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
Nog geen account? Klik op registreer.

Copyright © 2021 PKN Anloo - Zuidlaren