• Start
  • Taizéviering in de Magnuskerk

Taizéviering in de Magnuskerk

taize jongeren reis pkn anloo zuidlarenOp zondag 4 maart a.s. zal er ’s avonds om 19.00 uur een Taizéviering worden gehouden in de Magnuskerk o.l.v. ds. Wouter Slob en enkele Taizégangers van de afgelopen zomer.

Taizé ligt in Frankrijk, in het zuiden van Bourgondië. Daar stichtte broeder Roger in 1940 een internationale, oecumenische gemeenschap. Centraal in het dagelijks leven van Taizé staan de drie gemeenschappelijke gebedstijden. In de loop der jaren zijn jongeren in steeds grotere aantallen naar Taizé gekomen. Ze komen uit allerlei werelddelen en nemen deel aan de wekelijkse ontmoetingen, waarin gebedsvieringen, stilte, uitwisseling en bezinning op de bronnen van het geloof centraal staan. De broeders van Taizé bezoeken ook andere landen en maken deel uit van een ‘pelgrimage van vertrouwen op aarde’.
In een Taizéviering staan eenvoudige liederen centraal. Het zijn korte teksten, meestal Bijbelteksten of gebeden, maar in de herhaling schuilt de kracht. Wie wil zingt mee, wie wil luistert.
Verder is er nog een korte Bijbellezing, een enkel gebed en stilte. Er is geen preek of overweging. Bijzonder is dat de liederen in allerlei talen gezongen worden. Zo ervaar je de wereldwijde band van mensen die weten: ubi caritas et amor, Deus ibi est, waar liefde is en barmhartigheid, daar is God.
Wie met een instrument mee wil spelen is om 16.00 uur van harte welkom in de Magnuskerk. Graag zelfs! Na het oefenen ontmoeten we elkaar rondom een broodmaaltijd om ongeveer 17.30 uur. Soep met broodjes wordt geregeld. De viering zelf begint om 19.00 uur. Welkom!

Wouter Slob whslob@pknanloozuidlaren.nl
Wilma de Groot wdegroot@pknanloozuidlaren.nl
Triny van der Ploeg tvdploeg@pknanloozuidlaren.nl

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail


Inloggen

Login met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
Nog geen account? Klik op registreer.

Copyright © 2021 PKN Anloo - Zuidlaren