• Start
  • “Een Gasthuis aan de Groningerstraat”

“Een Gasthuis aan de Groningerstraat”

gasthuis groningerstraat pkn 0anloo zuidlarenAls je van Midlaren naar Zuidlaren rijdt, kom je langs een langwerpig bouwwerk , dat zo dicht op de weg staat, dat het een wonder is dat er geen auto’s tegenaan botsen. Misschien weet u nog de oorspronkelijke bestemming ervan, nl. het Gasthuis.

Er zijn niet veel mensen meer die ooit een actieve bemoeienis met dat gebouw hebben gehad. Henk Zuidersma is misschien nog de enige die daarover iets kan zeggen. Hij was voorzitter van de diaconie van de Hervormde Gemeente van Zuidlaren en in die hoedanigheid werd hij geconfronteerd met het feit dat het huis niet meer voldeed aan de eisen des tijds en dat het dus gesloten moest worden. Henk heeft op 25 oktober 1967 voor het laatst de sleutel in het slot gestoken en daarmee kwam er een einde aan het doel waarvoor het ooit gebouwd is.

Op de gemeenteavond van 13 februari 2018 zal Henk Zuidersma vertellen over het Gasthuis en diens kleurrijke bewoners; de diaconale bemoeienis ermee; de bestuurlijke perikelen, etc. Hij heeft een schat aan verhalen.

Tineke Homan is bezig beeldmateriaal te verzamelen, waarmee het verhaal van Henk geïllustreerd wordt. Bovendien zijn er nog enkele voorwerpen uit het gasthuis die we tentoon willen stellen.

Het eerste deel van de avond is gewijd aan het verleden, maar daar blijven we niet in steken. Nog steeds heeft de diaconie een taak in deze wereld en onze eigen omgeving en daarover gaan we in het tweede deel nog wat vertellen.

We houden deze avond in de Dorpskerk, waarvan we het koor zo inrichten dat er ruimte is om met elkaar in gesprek te gaan. Ook aan het programma kunt u zien dat wij geen statische bijeenkomst voor ogen hebben.

Hieronder treft u het programma in hoofdlijnen;
19.30 uur inloop met een kopje koffie met iets lekkers.
20.00 uur opening van de avond en het verhaal van het Gasthuis.
21.00 pauze met glaasje wijn of iets fris.
21.30 De diaconie nu en ook onze kerk anno 2018.
22.00 sluiting van de avond en degene die wil kan even napraten.

U wordt van harte uitgenodigd voor deze avond op 13 februari

Foto met toestemming overgenomen van: www.oudzuidlaren.nl 

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail


Inloggen

Login met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
Nog geen account? Klik op registreer.

Copyright © 2021 PKN Anloo - Zuidlaren