• Start
  • Theatervoorstelling ‘Wie stenen losbreekt’

Theatervoorstelling ‘Wie stenen losbreekt’

Theateravond Wie stenen losbreekt Kirsten Benschop pkn anloo zuidlarenRomy, een vrouw van middelbare leeftijd, wordt op een ochtend wakker met een bevreemd gevoel. Ze is moe en voelt zich leeg. Onzekerheid bekruipt haar, want dit zijn gevoelens die ze helemaal niet kent. Na een paar dagen besluit ze voor een korte retraite naar een klooster te gaan, in de hoop daar rust te vinden en haar leven weer snel op orde te hebben. Maar in het klooster maakt zij kennis met een geheel ander ritme, met stilte, met eenvoud en met werk van auteurs die schrijven over thema’s die haar nu bijzonder treffen. Een afdaling naar onverwerkt verleden en vragen hoe nu verder, volgt.
‘Wie stenen losbreekt’ is een afwisselende voorstelling met scènes in het klooster, flashbacks uit het leven van Romy én geacteerde verhalen van o.a. Kahlil Gibran (De profeet), Primo Levi (Is dit een mens?) en Antoine de Saint-Exupéry (De kleine prins). In deze voorstelling wordt tevens geput uit werken van Anselm Grün, het bijbelboek Prediker en De Grote Zaal van Jacoba van Velde. Als de dag aanbreekt dat Romy het klooster weer zal verlaten, bevindt ze zich op een keerpunt in haar leven.
Deze solovoorstelling door actrice Kirsten Benschop biedt een hoopvol perspectief en laat zien wat stilte met je kan doen.

Datum: woensdag 24 januari 2018
Locatie: Ontmoetingskerk
Aanvang: 20.00 uur

De toegang is vrij, maar een gift wordt op prijs gesteld.

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail


Inloggen

Login met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
Nog geen account? Klik op registreer.

Copyright © 2021 PKN Anloo - Zuidlaren