• Start
  • Theateravond: ‘Hier sta ik. Dansen en vechten met Luther’

Theateravond: ‘Hier sta ik. Dansen en vechten met Luther’

hier sta ik Dansen en vechten met Luther pkn anloo zuidlarenDe classis Assen zal ophouden te bestaan  en opgaan in de te vormen classis Groningen-Drenthe. Om dit moment te markeren sluit de classis Assen haar bestaan af met een feestelijke voorstelling open voor alle gemeente leden in ons rayon Noord Drenthe van Kees van der Zwaard “Hier sta ik”.

U hoort een monoloog over vriendschap en verraad, God en het geweten, de duivel en de vrije wil,- voortgedreven door het verlangen naar wat ooit genade werd genoemd.

Als men danst is er geen zweem van droefheid;
maar als men vecht, dan is er vrees en spant men zich in tot het uiterste…
Maarten Luther

Maarten krijgt een brief van zijn jeugdvriend Olaf: ‘Als je dit leest, ben ik er niet meer.’ In de brief doet Olaf een verzoek aan Maarten om tijdens de begrafenisplechtigheid te spreken. ‘Je zult wel verbaasd zijn, dat ik je dit vraag, maar jij bent de enige, die ik ken, die iets met God heeft. Of hoor je niet meer bij die club?’
De herinnering aan zijn verloren vriendschap met Olaf brengt Maarten op het punt, dat hij zich moet uitspreken: ‘Waar sta ik?’

De voorstelling en afsluiting van de classis is op donderdag 30 november om 20.00 uur in het kerkelijk centrum ‘Op de Helte’ te Roden. De toegang is vrij voor alle gemeenteleden, al vragen we een vrije gift bij de uitgangscollecte. Na afloop kunt u onder het genot van een hapje en een drankje napraten.

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail


Inloggen

Login met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
Nog geen account? Klik op registreer.

Copyright © 2021 PKN Anloo - Zuidlaren