• Start
  • Collecte startzondag - Help de slachtoffers in Nepal en Bangladesh

Collecte startzondag - Help de slachtoffers in Nepal en Bangladesh

diaconie pkn anloo zuidlarenSoms volgen de natuurrampen elkaar zo snel op, dat rampen en rampgebieden uit ons gezichtsveld raken terwijl de ramp zo groot is en de getroffenen onze hulp zo hard nodig hebben.

Uw diaconie vraagt vandaag in gebed en in de collecte uw aandacht en bijdrage voor de getroffenen van de overstromingen in Nepal, Bangladesh en India.

Inmiddels zijn meer dan 42 miljoen mensen getroffen door overstromingen in Bangladesh, Nepal en India. Door onder meer modderstromen zijn er minstens 1200 doden. ICCO en Kerk in Actie bieden samen met lokale organisaties noodhulp: voedsel en schoon drinkwater.
Eerste doel is families in het rampgebied voorzien van noodhulppakketten
In samenwerking met de Nepalese organisatie worden onder meer huishoudens uit Rautahat in Nepal geholpen en in Bangladesh bieden we met een Bengalese partnerorganisatie noodhulp aan 2300 families in Gaibandha en 500 families in Kunderpara Char (regio Sadar).
Kerk in Actie en ICCO is in het gebied actief en zegt over de hulp: "We kunnen nog niet iedereen bereiken, maar wel heel veel mensen. Door onze permanente hulp in Nepal en Bangladesh weten we de routes goed te vinden en hebben we al vele noodhulppakketten uit kunnen delen. De hulp richt zich nu echt op het bieden van voedsel en veilig drinkwater. Waar het kan zorgen we ook voor onderdak, maar gezien de grootte van de ramp is dat heel lastig."

De uitreiking in Nepal wordt uitgevoerd in samenwerking met het Comité Rampenpreventie en de politie van Rautahat. Prioriteit ligt bij de meest kwetsbare mensen. Elk noodpakket bestaat uit ingrediënten, waarmee een familie van 5 personen een maand vooruit kunnen.

Help de slachtoffers in Nepal en Bangladesh.

P.S. bijdrage overmaken op NL 89 ABNA 0457 457 457 ter name van Kerk in Actie - Noodhulp Bangladesh en Nepal.

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail


Inloggen

Login met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
Nog geen account? Klik op registreer.

Copyright © 2021 PKN Anloo - Zuidlaren