• Start
  • Lezing: een roze kring in elke kerk?

Lezing: een roze kring in elke kerk?

Lezing een roze kring in elke kerk pkn anloo zuidlarenVorig jaar werd dominee Wielie Elhorst door de Protestantse Kerk in Amsterdam aangesteld als predikant speciaal voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LHBT’s). Op 10 oktober komt hij naar Assen om een lezing te geven. Hierin verdedigt hij waarom het nog steeds nodig is om voor deze groep iets te doen. Ook legt hij uit wat kerken en gelovigen kunnen doen voor deze groep. De lezing begint om 20.00 uur in kerkelijk centrum De Bron, Einthovenstraat 28 in Assen. Na de lezing is er ruimte voor discussie en onderling gesprek.

In juni riep Dominee Dirk de Bree nog op om in elke kerk een roze of LHBT-kring te beginnen. Is dat een haalbaar idee? Wat zouden kerken of gelovigen nog meer kunnen doen om gelovige LHBT’s te steunen? Is dat in Nederland anno 2017 nog wel nodig? Is de groep van LHBT’s niet te klein om iets voor te doen? Over deze vragen gaat de lezing van Wielie Elhorst. Naast LHBT-predikant is hij een van de voorzitters van het European Forum of LGBT Christian Groups. In het verleden wat hij voorzitter van het LKP – de landelijke koepel van christelijke LHBT-organisaties.

Wielie Elhorst is in Assen op uitnodiging van COC Groningen & Drenthe. De lezing is voorbereid door een ad hoc werkgroep en is onderdeel van de Regenboogweek, die dit jaar voor het eerst in Assen wordt gehouden.

Meer informatie via: http://www.cocgd.nl/kerk/

 

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail


Inloggen

Login met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
Nog geen account? Klik op registreer.

Copyright © 2021 PKN Anloo - Zuidlaren