• Start
  • Palmpasenstokken maken

Palmpasenstokken maken

palmpasen pkn anloo zuidlaren

Op 25 maart is het Palmpasen. Ieder jaar vieren we dit met elkaar in de kerk. Het verhaal van Palmpasen vertelt ons dat Jezus op een ezel Jeruzalem binnenreed en werd opgewacht door een grote groep mensen die hem toewuifden met palmtakken en hun mantels voor hem op de grond legden als teken van zijn koningschap. In de Laarkerk houden we met alle kinderen een mooie palmpasenoptocht in de kerk, altijd een prachtig gezicht.

Laarkerk
Op zaterdag 24 maart willen we met elkaar in De Meent de Palmpasen stokken gaan versieren. Neem je zelf een palmpasenkruis mee? Als je niet weet hoe je die moet maken, vraag gerust een ander kind, vader, moeder, opa of oma. Alle kinderen zijn van harte welkom van 10.00-12.00 in De Meent. We versieren de stokken met crêpepapier, lekkere dingen en laten al die mooie stokken zondag zien aan de mensen in de kerk tijdens een optocht door de kerk. En daarna mag je alles lekker opeten. Je hoeft je niet op te geven, iedereen is van harte welkom!

Dorpskerk
In de Dorpskerk houden we op deze zondag met alle kinderen een mooie Palmpasen optocht in de kerk, altijd een vrolijk gezicht. Op zondag 25 maart gaan we in de Zijbeuk de Palmpasen stokken versieren. Neem je zelf een Palmpasen stok mee? Je mag deze thuis alvast met crêpepapier versieren. In de Zijbeuk gaan we de stok dan met lekkere dingen versieren. Omdat we het broodhaantje er bovenop zetten is een spitse punt op de stok erg handig. Vanaf 9.45 uur ben je welkom in de Zijbeuk. Aan het einde van de dienst laten we onze mooi versierde Palmpasen stokken in de kerk zien en na afloop maken we met elkaar een mooie rij buiten de kerk. En daarna mag je al het lekkers opeten.

Groetjes van de leiding van de beide kindernevendiensten.

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail


Inloggen

Login met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
Nog geen account? Klik op registreer.

Copyright © 2021 PKN Anloo - Zuidlaren