• Start
  • Musical ‘Zeg nooit, nooit’

Musical ‘Zeg nooit, nooit’

musical zeg nooit nooit

Er zijn voor de voorstelling van zondagmiddag nog kaarten beschikbaar aan de kassa! Zaal open vanaf 14.30 uur.

Binnenkort is het zover. De Musical ‘Zeg nooit nooit’ gaat in première en wordt georganiseerd onder de auspiciën van de gezamenlijke PKN kerken Anloo-Zuidlaren. De uitvoering hiervan vindt plaats in de Laarkerk, Stationsweg 159, 9471 GP te Zuidlaren.

Het is een bijzondere musical. Na de achtereenvolgende uitvoeringen van Esther, Jakob, Jozef, Mozes, Saul en Maria is het idee ontstaan om zelf, als gemeente, een musical te schrijven en uit te voeren.

Siebe Westendorp, Triny van der Ploeg en Ruud Timmer besloten het voortouw te nemen en in het voorjaar van 2015 is een oproep gedaan om te kijken of er genoeg enthousiasme zou zijn om zo’n project te gaan ondernemen. En dat was er…….!!

Vanaf september 2015 is gestart met een groep enthousiaste gemeenteleden. Er is gebrainstormd om het thema van de musical te bedenken. Dat moest vooral actueel en herkenbaar zijn, humoristisch maar ook diepgang hebben en natuurlijk is daarbij emotie onmisbaar……..!! Vanaf november zijn de teksten en de liedjes geschreven en daarna volgde de muziek.

Dialogen en personages werden uitgewerkt door Gerrit van Dam en Ruud Timmer. De liedteksten zijn geschreven door Wouter Slob, Cees Verspuy en Kars Denkema. Wim Dijkema deed vanaf het begin mee als kritisch meelezer en is nu ook de regisseur. Er werd intensief samengewerkt, ze vulden elkaar aan en werden er vragen gesteld als: “wat bedoel je daar precies mee” of opmerkingen als: “op die plaats moet er een meer pakkend lied komen, wat de mensen kan ontroeren”.

Dirigent Judith Lange is gevraagd om de arrangementen voor het koor uit te werken en het koor te dirigeren. Kars Denkema heeft vervolgens de arrangementen voor alle instrumenten geschreven.

In september 2016 was het grootste deel gereed en werd begonnen met de invulling van de diverse rollen. Melodieën zijn verder uitgewerkt en de teksten verfijnd. Het afgelopen seizoen is hard geoefend door alle koorleden en toneelspelers. Op dit moment is het decor ontwikkeld en wordt hard gewerkt om het geheel te bouwen. De jongeren van de techniek (licht en geluid) zijn alles aan het voorbereiden en nu is het bijna zover.

De gehele musical heeft vorm gekregen door allemaal amateurs. Zowel de spelers, zangers en alle andere mensen die mede op de achtergrond actief zijn, zijn afkomstig uit Zuidlaren zelf en uit de regio.

De uitvoeringen plaats op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april aanvang: 20.00 uur en zondag 2 april aanvang: 15.00 uur in de Laarkerk.

U kunt uw kaarten bij voorkeur bestellen via de website: Kaarten Musical zeg nooit nooit
De prijs voor een kaartje bedraagt € 10,- voor volwassenen en € 5,- voor de jeugd t/m 16 jaar.
Meer informatie over de musical kunt u vinden op de website www.musicalzegnooitnooit.nl

kaarten bestellen

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail


Inloggen

Login met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
Nog geen account? Klik op registreer.

Copyright © 2021 PKN Anloo - Zuidlaren