• Start
  • Groene Bijbel gratis beschikbaar

Groene Bijbel gratis beschikbaar

groene bijbel pkn anloo zuidlarenDe Groene Bijbel verwondert, verdiept en inspireert. Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt de Groene Bijbel gratis beschikbaar voor iedereen die door de Bijbel geïnspireerd wil worden op het gebied van duurzaamheid. 

Het NBG wil de Bijbel dichtbij mensen brengen en aansluiten bij thema’s die voor mensen van nu relevant zijn. Zoals het thema duurzaamheid. De Groene Bijbel daagt ons uit om met andere ogen naar de Bijbel én naar de wereld te kijken.

Groene Bijbel
De Groene Bijbel is een speciale editie van de Nieuwe Bijbelvertaling. Door de markering van specifieke bijbelteksten hopen we bijbellezers een nieuw en relevant perspectief te bieden op de bijbelse verhalen. In het aanvullende materiaal bij de bijbelvertaling komen drie thema’s terug:

Verwondering door bijvoorbeeld citaten van belangrijke denkers en door natuurfoto’s, waarin de schoonheid van de schepping bezongen wordt.
Verdieping door artikelen die de thematiek van bijbel, geloof en duurzaamheid bijbelstheologisch uitwerken.
Inspiratie door portretten van mensen die, gemotiveerd vanuit hun geloof, stappen zetten op de weg naar duurzaam leven.

Gratis aanbod
Het is kostbaar om een bijbel te maken en normaal gesproken zijn bijbels van het NBG verkrijgbaar in de boekhandel. Waarom bieden wij u de Groene Bijbel dan gratis aan? De Groene Bijbel bleek niet gedrukt te zijn op gerecycled bijbelpapier terwijl dat wel de afspraak met de uitgever was. Het oorspronkelijke doel was dat het papier van de Groene Bijbel zou gemaakt zijn van 100.000 oude bijbels, ingezameld door NBG-vrijwilligers. Dit bleek niet te zijn gebeurd, zo meldde onze uitgever Royal Jongbloed. De bijbels zijn hierdoor uit de handel gehaald en Jongbloed heeft ze geschonken aan het NBG. Deze bijbels hebben een nieuw voorwoord gekregen. Wij bieden daarom deze uitgave gratis aan. We vertrouwen erop dat de bijbels op deze manier een goede bestemming krijgen.

Vraag nu aan
De Groene Bijbel is verkrijgbaar tegen verzendkosten (€ 6,50) en te bestellen via deze link. Maximaal één aanvraag per persoon.

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail


Inloggen

Login met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
Nog geen account? Klik op registreer.

Copyright © 2021 PKN Anloo - Zuidlaren