• Start
  • Jongerenreis naar Roemenie

Jongerenreis naar Roemenie

roemenie reis pkn anloo zuidlarenIn februari 2017 zullen wij, jongeren uit Vries en Zuidlaren, een bezoek gaan brengen aan Roemenie. Om precies te zijn zal dit zijn in en om de stad Reghin. We gaan daar hulp bieden aan de arme lokale Roma-bevolking. Dit doen we door voedselpakketten uit te reiken, sport- en spelactiviteiten te organiseren met en voor kinderen en jongeren. Ook zullen we huisbezoeken afleggen. 

 

PKN Vries, Stichting Immanuel , Plaats de Wereld en de jongeren werken samen in dit project!
We zijn begonnen aan dit project in mei 2016. De afgelopen periode hebben we al veel activiteiten gehouden om geld in te zamelen voor dit doel. Zo hebben we uitgebreid geholpen bij TT-circuit-activiteiten, hebben we wadgelopen, meegeholpen met het verkeer regelen bij de Zuidlaardermarktloop, meegeholpen bij de Rally Baja in Borger, Knols’ Koek verkocht, een kookcafé gehouden en we hebben statiegeldbussen staan in diverse supermarkten! Momenteel lopen nog de voorbereidingen voor een aantal kerstmarkten (Vries en Annen) en voor een oliebollenactie!
Daarnaast hebben we ook al een aantal persmomenten gehad! Bij de TT zijn we voor Radio Drenthe geweest en afgelopen week (23 november) zaten we in een uitzending van Tynaarlo Lokaal om uitleg te geven over ons project!
Verder hebben we ook een aantal keer een voorbereidingsbijeenkomst om ons inhoudelijk voor te bereiden op de reis en om de activiteiten die we daar gaan doen uit te werken.
Wilt u meer weten over ons project en onze acties? Kijk dan op de website van de PKN Vries (www.pkn-vries.nl) of op onze Facebookpagina ‘Roemenieproject’.

Wie zijn wij?
Wij zijn: Sarah Brugge, Kirsten Drenth, Yara en Jelijn Heijmans, Rebecca de Hoop, Esther Kruijer, David en Esther van der Kruk, Yaida en Daniël Overzet, Lianne Scholte, Bas, Miriam en Suzanne van der Velden, Nienke Wijma, Elis en Danielle Maat, Laura en Anne Eline Westerhof en Floor van den Berg.

We kijken vol enthousiasme vooruit naar onze reis en we houden u graag op de hoogte van onze belevenissen!

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail


Inloggen

Login met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
Nog geen account? Klik op registreer.

Copyright © 2021 PKN Anloo - Zuidlaren