• Start
  • Open Monumentendag

Open Monumentendag

open monumentendag pkn anloo zuidlarenOp zaterdag 10 september doet ook de Dorpskerk weer mee met de inmiddels bekende, OPEN MONUMENTENDAG. Deze kerk uit 1265 mag zeker een monument genoemd worden!
Tussen 10 en 16 uur verwachten de leden van “onze” openmonumentendag-commissie weer heel veel belangstellenden. U bent natuurlijk van harte welkom!

Het thema voor dit jaar is: ICONEN EN SYMBOLEN.

Meerdere ICONEN en SYMBOLEN uit de geschiedenis van de Dorpskerkgemeente, waaronder ook enige verrassende stukken uit particulier bezit, zullen worden getoond. Mocht U iets bezitten, wat u in dit verband ook graag eens aan een groot publiek wilt laten zien, dan biedt de commissie u daarvoor de mogelijkheid.
Als u zelf iets in bezit heeft dat past binnen het thema en u wilt het aan anderen laten zien dan kunt u dat op vrijdagmiddag 9 september tussen 3 en 4 uur in de Dorpskerk inbrengen. Daar zijn dan leden van de commissie aanwezig om het in ontvangst te nemen. Uiteraard betrachten we de grootst mogelijke zorgvuldigheid met de door u aangeleverde iconen en symbolen.
Nadere Informatie daarover bij Henk Zuidersma en/of Tineke Homan. Een mail naar de scriba van de Dorpskerk rnijmeijer@pknanloozuidlaren.nl mag ook; hij zorgt er dan voor dat de informatie op de juiste plaats komt.

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail

© 2018 PKN Anloo - Zuidlaren | Alle rechten voorbehouden.