• Start
  • Wat is jouw plan voor zomer 2016?

Wat is jouw plan voor zomer 2016?

Athletes in Action pkn anloozuidlarenWat is jouw plan voor zomer 2016?
Naast vakantie vieren en genieten van de zomer hebben we vorige 3 zomers in Zuidlaren een geweldig AIA project gehad. Het project is een initiatief vanuit de jeugdraad van de Kandelaarkerk waarbij vanaf het vorig jaar ook de andere jeugdraden in Zuidlaren meedoen. Ook dit jaar willen we graag onze schouders onder zetten in de laatste week van de basisschool vakantie. Dat is in de week van 20-26 augustus 2016.

Wat houdt het ook al weer in?
Athletes in Action is een project gericht op contact leggen met je stad of dorp, doormiddel van sport en spel. Een sportteam, dat bestaat uit jongeren uit een van de kerken in Zuidlaren en van elders, houdt zich een week lang bezig met het geven van trainingen in voetbal, volleybal, basketbal en street-dance aan kinderen en tieners uit een wijk. Daarnaast kunnen op de locatie van het project ook jonge kinderen en natuurlijk de ouders terecht. Er is een knutselcorner en staat er voor de ouders koffie en thee klaar en is er altijd de mogelijkheid voor een (goed) gesprek. Een typische projectdag bestaat uit een kinderprogramma in de middag en een tienerprogramma in de avond. Doormiddel van het sporten, drama-stukjes en aandacht naar elkaar stellen we de ontmoeting en het samenzijn centraal.

Hoe kan jij meedoen?
We zijn op zoek naar flink wat jongeren en jongvolwassenen (m/v; vanaf 16 jaar) die willen deelnemen in het sportteam. In het sportteam ga je met een groep van ongeveer 12 jonge mensen lekker actief aan de slag in de projectweek zelf. Je houd je bezig met het geven van trainingen, je sport lekker mee en gaat met jongeren om, bent er voor hen en geef je iets van je geloof door, door kleine toneelstukjes op te voeren en/of persoonlijke verhalen te vertellen.
Het weekend van 19-21 augustus wordt gebruikt als toerusting en voorbereiding. Met elkaar word je daar echt een team! Je slaapt de week zelf samen met een teamlid in een gastgezin.
Meld je even aan bij een van de kerkteamleden, dan ontvang je meer informatie!

Het AIA kerk-team is weer op sterkte met: Willy Lamain, Erik Olthof, Rineke van der Weij, Jaqueline Gringhuis, Dineke Haverdings, Thalina van Renssen; afgevaardigden uit de Laarkerk Triny van der Ploeg, Wilma de Groot, uit de Rank StephanieHeijenga en uit de Kandelaarkerk Arjen van Dieren.

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail

© 2018 PKN Anloo - Zuidlaren | Alle rechten voorbehouden.