Kerk en Werk

kerk werk pkn anloo zuidlarenDe laatste jaren is het aantal zoekenden naar betaald werk toegenomen. Ook binnen de kerkelijke gemeenschappen in Zuidlaren. Hoe kun je ten aanzien van deze groep het omzien naar de ander vorm en inhoud geven?
De zoektocht naar ander werk kan inspirerend zijn, maar is ook vaak een moeizaam proces met tegenslagen. De ervaring van de meeste werkzoekenden is dat het niet meevalt een nieuwe baan te vinden. Daarbij komt dat de normale werkcontacten zijn weggevallen en dat de werkzoekende extra moeite moet doen om nieuwe contacten te leggen.
Om gemotiveerd te blijven zoeken, is steun van anderen nodig. Ook kunnen werkzoekenden elkaar tot steun zijn. Hiervoor is de groep “Kerk en werk” opgericht. In deze groep wisselen werkzoekenden uit de kerken van Zuidlaren ervaringen uit en geven tips aan elkaar. De groep komt één keer per maand bij elkaar in de Laarkerk.
Aandacht voor elkaar en elkaar steunen is belangrijk. Maar uiteindelijk gaat het om het bereiken van het doel, namelijk: betaald werk. De praktijk leert dat veel vacatures via de informele weg worden ingevuld. Dus dit zou ook kunnen via het netwerk van de kerkleden. De groep “Kerk en werk” gaat dit idee verder uitwerken.
De eerst volgende bijeenkomst is op maandag 4 april om 9.30 uur in de meent. 

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail

© 2018 PKN Anloo - Zuidlaren | Alle rechten voorbehouden.