• Start
  • Een volkstuin voor uw eigen groente

Een volkstuin voor uw eigen groente

volkstuin pkn anloo zuidlarenNaast het zwembad Aqualaren ligt het beschutte volkstuincomplex met 130 tuintjes. www.volkstuinenzuides.nl. Het complex heeft een ideaal microklimaat, uit de wind met temperaturen die ongeveer 3 tot 6 hoger liggen dan op de es. Het is voor iedereen mogelijk rechtstreeks bij de volkstuinvereniging een tuin te huren. In Zuidlaren zijn steeds meer mensen met financiële problemen en zonder werk. De diaconie wil financieel bijstaan als dat nodig is en ondersteund bij het verbouwen van groente.

De diaconie heeft enkele tuintjes gehuurd en wil bijdragen in de aanschaf van gereedschap, bemesting, zaden, pootgoed en vaste planten, aardbeien, maggiplant en rabarber. Zo kunt u in juni uw eigen aardbeien plukken, in juli nieuwe aardappelen, sla, worteltjes en rode bietjes, in augustus bonen plukken. In de late herfst kan winterandijvie, prei en boerenkool worden geoogst.

Een persoonlijke begeleider geeft advies als u weinig ervaring heeft met een groentetuin, maar ook kunt u de ervaren tuinbuurman om raad vragen. Het werk moet u zelf doen, spitten, bemesten, zaaien, harken wieden en oogsten. Op deze manier krijgt u ongeveer een uur beweging per dag. Uiteraard is het onderhoud van het tuintje belangrijk en wordt van u verwacht dat u zich houdt aan de regels en uw tuin er netjes bij ligt. Op het weer letten en uw planning aanpassen is een noodzakelijk onderdeel.

Mogelijk kent u iemand, uw buurman of een kennis en denkt dat is wat voor haar of hem . De persoon hoeft geen lid van de kerk te zijn. Wilt u meer informatie dan kunt u bellen met John Visscher 050-4093953 of met de diaken in uw wijk.

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail

© 2018 PKN Anloo - Zuidlaren | Alle rechten voorbehouden.