Skip to main content

Update: Diaconaal Project 'Halabuda'

halabuda project pkn anloo zuidlarenIn september 2023 zijn wij voor een periode van 2 jaar gestart met een nieuw project. Het project heet ‘Halabuda’ dit is de naam van de kinderschool in Kaniv. Kaniv is een plaats in Oekraïne die 137 km van Kiev ligt. In dit gebied zijn al vele aanslagen van uit Rusland geweest. De beelden zijn bij u allen bekend.
In Kaniv worden de kinderen in een ondergrond verblijf opgevangen door een aantal vrijwilligers onder leiding van Daria Savinova. Wij hebben persoonlijk contact met Daria, zij is iedere keer zeer dankbaar dat wij hun financieel steunen om het ondergrondse verblijf aan te kleden en om de kinderen het naar hun plezier te maken. Hoe moeilijk dit ook is.

Door onze ondersteuning geven wij ook de leiding moed en kracht om hiermee door te gaan. Met regelmaat ontvang ik vele emotionele reacties.
De afspraak die wij hebben is dat na iedere betaling zij ons de foto’s stuurt om de gemeente te laten zien wat er met hun geld is gekocht. Eind september hebben wij €850,- overgemaakt en begin december hebben wij €900,-  overgemaakt. Deze keer hebben zij voor de kinderen diverse kerstartikelen gekocht en kerstkleding, om de kinderen toch iets van kerst te laten meemaken. Ik vind dit zeer moedig, kerst vieren in oorlog tijd? Vrede?

Bekijk hier de foto's :-> pdfDarja project resultaat 4de kw 2023 foto's.pdf2.41 MB

Voor vragen kunt u bij de diakenen van uw kerk terecht.
Namens de gezamenlijke diaconieën,
Jaap van der Borg

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail