Skip to main content

Filmavond verplaatst naar 8 december

film club pkn anloo zuidlarenDe filmavond met ‘De man uit Rome’ die op 24 november zou worden gehouden, is verplaatst naar vrijdag 8 december. De locatie blijft ‘de Meent’ en de maaltijd vooraf begint om 17.30 uur. 

Vrijdag 08 december,De man uit Rome (begeleiding ds. Robert-Jan ten Have)

Vastbesloten om het bedrog rond een huilend Mariabeeld te ontmaskeren, komt de sceptische onderzoekspriester Filippo vanuit Rome terecht in een Limburgse dorpsgemeenschap, die diep getraumatiseerd blijkt door een gebeurtenis die zich vier jaar geleden voltrok. Eenmaal aangekomen botst Filippo hard met het grimmige, getraumatiseerde dorp, dat zich vastklampt aan 'hun wonder'. Filippo begint aan zijn forensisch onderzoek en krijgt daarbij te maken met de eigenaren van het huilende beeldje. De negentienjarige Térèse, de dochter uit het gezin, is een mysterieuze jonge vrouw,
die na ‘de zwarte dag’ niet meer heeft gesproken en die de komst van Filippo ziet als een teken van boven. Zij en haar manipulatieve moeder blijken waardige tegenstanders voor Filippo. Aangetrokken en ontregeld door Térèse, begint Filippo te twijfelen aan zowel het nut van zijn missie als aan zijn roeping als priester.
De man uit Rome is de vierde speelfilm van Jaap van Heusden (In Blue, De Nieuwe Wereld), die met zijn werk meerdere Gouden Kalveren en een Emmy won.

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail