• Start
  • Schrijfactie Amnesty International

Schrijfactie Amnesty International

schrijfmarathon pkn anloo zuidlarenOp zondag 11 december liggen in de Dorpskerk, de Laarkerk en de Magnuskerk weer petities van Amnesty International om te tekenen.
Verdeeld over de kerken zijn er 10 mensenrechtenactivisten (individuen of groepjes) voor wie we actie voeren.
Iedereen kan ook thuis meedoen via www.amnesty.nl/write-for-rights
Je kunt online brieven ondertekenen of een gratis thuisschrijfsetje bestellen met informatie en 10 voorbeeldbrieven, schrijfpapier en blanco groetenkaarten.

Voor deze mensen komen we in actie
We schrijven brieven voor mensen die onze steun hard nodig hebben.

Zo voeren we actie voor Aleksandra Skochilenko uit Rusland die gevangen zit, omdat ze via prijsetiketten in de supermarkt informatie verspreidde over de invasie in Oekraïne. En voor Cecillia, Joanah en Netsai uit Zimbabwe, die werden gearresteerd, ontvoerd, gemarteld en seksueel misbruikt, omdat ze een demonstratie organiseerden. Ze worden aangeklaagd, omdat ze de mishandeling zouden hebben verzonnen. Ook voor Vahid Afkari uit Iran, die tientallen jaren gevangenisstraf en 74 zweepslagen kreeg, nadat hij had deelgenomen aan protesten.

Brieven schrijven werkt!
Tijdens de jaarlijkse Write for Rights-schrijfactie van Amnesty sturen mensen van over de hele wereld brieven tegen onrecht. Die brieven belanden in de brievenbus van machthebbers die mensenrechten schenden. Zo zetten we hen onder druk om onrecht te stoppen en geven we de mensen voor wie we actie voeren moed. Daardoor werden tientallen mensen vrijgelaten, werden rechtszaken heropend en kregen bedreigde mensen bescherming.
Samen maken we echt een verschil. Geen twijfel mogelijk!

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail


Inloggen

Login met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
Nog geen account? Klik op registreer.

Copyright © 2021 PKN Anloo - Zuidlaren