Skip to main content

Samen aan tafel op startzondag

aan tafel pkn laarkerk zuidlarenLet op: Helaas zit het weer niet mee morgen. De startzondag begint niet in de 'Speulkoel', maar in de Magnuskerk.
We starten tussen 9:00 en 9:15 uur. Voor de tieners en kinderen is er een apart programma. Van harte welkom allemaal!

Het jaarthema van de PKN voor het komende seizoen luidt: 'Aan Tafel!'        
Op 18 september is het zover en hopen we u te mogen begroeten in de Speulkoel te Anloo. De Speulkoel vindt u achter de begraafplaats aan het zandpad. Bij de begraafplaats kunt u de auto parkeren, Bosweg 6, Anloo. Dit jaar wordt de startzondag georganiseerd vanuit en in de Magnuskerk te Anloo. En om recht te doen aan het thema ‘Aan Tafel’  hoort daar eten en drinken bij, evengoed als ontmoeting en gesprek.

We hebben het plan opgevat om vanuit een gezellige bijeenkomst buiten de kerk over te gaan naar een korte viering in de kerk. De maaltijd van de Heer zal hiervan een belangrijk deel uitmaken.  Gevoed en gelaafd, om het klassiek uit te drukken, trekken we daarna de wereld weer in om ons te wijden aan alles wat op ons pad komt. En daarin heeft ieder van ons zijn of haar aandeel. Leeftijd speelt geen doorslaggevende rol! Is het niet zo dat hele kleine kinderen ons, volwassenen, af en toe met onze neus op belangrijke zaken drukken? De kinderen en tieners hebben hun eigen activiteiten en/of viering.

Programma:
9.00-9.15 uur - Inloop in de Speulkoel; koffie, thee, fris en wat lekkers
9.20-9.40 uur - Wandeling in groepjes naar de Magnuskerk, onderweg in gesprek
10.00-11.00 uur  - Kerkdienst met 'maaltijd van de Heer'
Tot ongeveer 11.30 uur is er opnieuw koffie, thee, fris en gebak. Gelegenheid om elkaar te ontmoeten en wie weet nieuwe contacten te leggen! Een ochtend vol ontmoeting op verschillende niveaus. Met muziek van Sostenuto.  
Een ieder die vervoer nodig heeft om naar de Magnuskerk en weer thuis te komen kan contact opnemen met Beitske van Dam, telefoonnummer 06 1492 5632 of via de e-mail  b.vandam@pknanloozuidlaren.nl Er wordt dan vervoer voor u geregeld. Ook zoeken we nog enkele chauffeurs (m/v) voor het ophalen en thuisbrengen van kerkgangers. U kunt zich eveneens bij Beitske van Dam opgeven.
Noteert u de datum 18 september, u bent allen van harte welkom om elkaar in en rond de Magnuskerk te ontmoeten!

Namens de voorbereidingsgroep,
Cathrien Verburg cverburg@pknanloozuidlaren.nl 

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail