Skip to main content

Open monumentendag

open monumenten dag dorpskerk zuidlarenEvenals in voorgaande jaren is de Dorpskerk op Open Monumenten Dag op zaterdag 10 september van 10.00 tot ca. 16.00 uur geopend. Bezoekers worden ontvangen door gastvrouwen/heren die desgewenst graag iets vertellen over de geschiedenis van de kerk en de ontwikkeling van het geloofsleven in Zuidlaren vanaf de bouw van de kerk omstreeks 1260 tot heden.

Gedurende de maanden juli en augustus was er dit jaar een expositie van bijzondere vliegers uit verschillende delen van de wereld in de kerk en op Open Monumenten Dag kunt u deze voor het laatst bekijken. Gerrit Denekamp is al jaren betrokken bij het vliegeren en met zijn hulp konden we deze expositie inrichten. Hij is deze zaterdagmiddag aanwezig om te vertellen over zijn hobby wellicht dat hij met belangstellenden ook nog vliegers gaat maken. We hebben de afgelopen zomermaanden gemerkt dat voor kinderen dat erg leuk is en voor verscheidene ouderen was het een ophalen van herinneringen aan vroeger.

Verder zal er weer een stand van Dorcas in de kerk zijn. Al jaren zijn vertegenwoordigers van deze Christelijke hulporganisatie op OMD bij ons te gast.
In 2021 mochten we het vrouwenkoor Eigenwijs uit Zuidlaarderveen ontvangen en ook dit jaar zullen ze ’s middags weer een paar korte optredens verzorgen. De dames markeren hiermee de opening van een nieuw koorseizoen.

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail