Skip to main content

Opvang vluchtelingen Oekraïne

ukraine pkn anloo zuidlarenOp 22 maart was er een interkerkelijk overleg met de burgerlijke gemeente Tynaarlo. De gemeente gaf aan dat er op een tweetal locaties al mogelijkheden waren voor opvang en dat ze met Lentis in gesprek is om eventueel mensen aldaar in een pand op te gaan vangen. Vandaag (donderdag 7 april) heeft de gemeente aangegeven dat per 8 april op de locatie camping Akenveen in een 35-tal kleine huisjes opvang gaat plaatsvinden (max 3 personen per huisje) en men met enige spoed ondersteuning zoekt. Over een tweetal weken zal ook op de locatie de Eswal manege te Vries nog eens een 30-tal huisje beschikbaar komen.

Vrijwilligers gevraagd!
De gemeente zou graag gebruik maken van onder andere het vrijwilligersnetwerk van de kerken om te helpen bij de opvang. Gastheren/gastdames die per toerbeurt aanwezig zijn voor ontvangst, het beantwoorden van vragen, een luisterend oor, praktische problemen proberen op te lossen. Mensen die willen helpen kunnen zich opgeven via het mail adres: oekraine@raadvankerkenzuidlaren.nl
Geeft u uw naam en telefoonnummer door en zo mogelijk uw beschikbaarheid voor de eerst komende dagen/weken. Het is allemaal nog onduidelijk hoe het verder zal gaan verlopen en er zijn nu al meer vragen dan (snelle directe) antwoorden, maar we gaan met zijn allen proberen de vluchtelingen zo goed mogelijk op te vangen. 

 Voor elke kerk afzonderlijk zijn er de volgende contactpersonen:
- Kandelaarkerk: Albert Steenbergen
- Laarkerk: Wim Vrieling
- Dorpskerk: Doortje van der Schuur
- Magnuskerk: John Visscher
- De Rank: Christiaan Velvis
- Franciscus Parochie: Otto de Boer
- PKN Vries: Hans van den Berg 
 
Meer informatie :-> https://www.raadvankerkenzuidlaren.nl/

Met vriendelijke groeten,
Karel van der Velden
Voorzitter Laarkerk

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail