• Start
  • ‘Vrije viering’ in de Laarkerk

‘Vrije viering’ in de Laarkerk

vrije viering laarkerk zuidlarenIn de Laarkerk wordt op zondag 27 maart de derde ‘Vrije viering’ gehouden. Deze vrije viering geeft ruimte om actuele onderwerpen eens anders te belichten. 
De viering, die om 10.00 uur begint, heeft als onderwerp de micro- en de macrokosmos, een boeiende dubbel-lezing, die wordt gegeven door Peter Barthel (sterrenkundige, Bedum) en Lubbert Dijkhuizen (bioloog, Zuidlaren). De laatste twee jaar zijn we, door de coronapandemie, met de neus op het bestaan van micro-organismen gedrukt. Wat zijn dat? Regelmatig horen we in het nieuws over nieuwe ontdekkingen in het sterrenstelsel. Zit er in de ruimte een horizon of is er alleen maar een ‘zwart gat’?
Vragen die aan de orde komen:
Wat is leven? Alle levende organismen die we kennen, van eenvoudige micro-organismen tot de mens, zijn aan elkaar verwant via het erfelijke materiaal, DNA. Alle mensen, ongeacht huidskleur, zijn via hun DNA nauw aan elkaar verwant. 
Leven ontstond al heel vroeg op onze planeet Aarde, en is waarschijnlijk ook op Mars en andere plekken in het heelal aanwezig. Waar komt het vandaan? Waar zijn wij? 
Hoe verhoudt zich onze toenemende kennis op dit en op andere terreinen tot religie?
Wat was het antwoord op de vraag van een 7-jarige: “Professor, bestaat God?” Intrigerende vragen - zijn dit ook jouw en uw vragen? Wil jij er ook meer van weten?
Jij / U bent van harte uitgenodigd om te luisteren naar onze inleiders en met hen en met elkaar hierover van gedachten te wisselen.
Namens de voorbereidingsgroep Vrije viering 27 maart,
Wim Vrieling 

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail


Inloggen

Login met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
Nog geen account? Klik op registreer.

Copyright © 2021 PKN Anloo - Zuidlaren