• Start
  • Uitnodiging Synagogelezing

Uitnodiging Synagogelezing

Synagogelezing lezing pkn anloo zuidlarenDe Classicale Werkgroep Kerk & Israël Groningen – Drenthe nodigt u van harte uit voor de 16e synagogelezing.
Ds. Bart Trouwborst uit Nieuwleusen zal met ons het thema:'Waarover spreken we als we het over Israël hebben?'
verkennen.

Spreken we over Israël als volk zoals we dat in de Bijbel tegenkomen, met vooral het beeld voor ogen zoals we dat sinds eeuwen ontwikkeld hebben en maar zo moeilijk kunnen loslaten? Hebben we het over antizionisme dat het Joodse volk geen eigen thuisland gunt en vaak ontaardt in een vorm van antisemitisme?
Is dit trouwens een vraag die wij als christenen moeten/mogen beantwoorden of hebben de joden ook een stem in het kapittel, hoe willen zij gezien en genoemd worden?
De nieuwe brochure van de PKN die in september rondgestuurd zal worden zegt dat we alleen in een gesprek mét en niet óver de joden een antwoord op deze vraag kunnen vinden.
Wegen om te gaan Een gesprek met de synagoge kan alleen slagen als beide partijen zich open opstellen, en als de twee verschillende verhalen naast elkaar worden gelegd en bespreekbaar worden gemaakt. Paulus roept de tot geloof gekomen christenen uit de volken op dusdanig met en naar de Thora te leven en de God van Israël te loven….

Ds. Bart Trouwborst zal met zijn kennis en ervaring ons meenemen in deze moeilijke materie. Hij is al sinds zijn studietijd betrokken bij de onopgeefbare verbondenheid tussen kerk en Israël. Sinds 2007 is hij predikant te Nieuwleusen en sinds die tijd verdiepte de studie van het Jodendom en de Joodse traditie (met name van de bijbeluitleg) zich gaandeweg, onder andere door studie aan de Conservative Yeshiva te Jeruzalem. Trouwborst is auteur van diverse boeken op het gebied van (joodse) bijbeluitleg.

Wanneer: zondag 3 oktober 2021
Waar: de Meent, Zuidlaren
Hoelaat: 14.30 – 17.00 uur
Kosten: € 7.00 inclusief koffie/thee
Aanmelden verplicht via: jellevanslooten@laarkerk.nl

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail


Inloggen

Login met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
Nog geen account? Klik op registreer.

Copyright © 2021 PKN Anloo - Zuidlaren