• Start
  • Aanpassingen n.a.v. van het advies van de PKN

Aanpassingen n.a.v. van het advies van de PKN

corona update pkn anloo zuidlarenLaatste update: 06-03-2021 - 10:10

Magnuskerk
De Magnuskerk participeert afwisselend in de diensten van de Laar- en dorpskerk. Zie aankondiging onder 'Kerkdiensten'.

Laarkerk
De landelijke PKN geeft met haar jongste adviezen kerkelijke gemeenten de mogelijkheid om weer tot 30 kerkgangers toe te laten alsmede maximaal 4 voorzangers. Na beraad binnen de Laarkerk is nu (toch!) besloten om vooralsnog niet mee te gaan in deze openstelling. We willen ons in dezen niet buiten de maatschappij plaatsen en de cijfers geven nog niet bepaald een stabiel vooruitzicht dat we weer naar een opbouw kunnen waarbij we in toenemende mate samen kunnen komen.

Dorpskerk
Vanaf zondag 14 maart is het weer op beperkte schaal mogelijk om een dienst in de kerk bij te wonen. Hoewel de adviezen meer kerkgangers toestaan, willen wij voorlopig niet meer dan 20 mensen in de kerk ontvangen. Hiervoor moet men zich aanmelden via de website of telefonisch bij mevr. Van Dam (0598-390056). Voor het bezoeken van de dienst gelden dezelfde regels als vorig najaar. Bij binnenkomen en verlaten van de kerk draagt men een mondkapje en men moet de handen desinfecteren met de middelen die bij de ingang staan. In de kerk moet men de aanwijzingen opvolgen van de dienstdoende kerkenraadsleden. Uiteraard is gemeentezang nog steeds niet mogelijk, maar de lofzang wordt door solisten gaande gehouden.
Dit is vooralsnog een proef en dat kan betekenen dat dat wanneer de omstandigheden daartoe aanleiding geven we hetzij weer moeten afschalen of dat we op een gegeven moment meer mensen in de dienst mogen en kunnen ontvangen.

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail


Inloggen

Login met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
Nog geen account? Klik op registreer.

Copyright © 2021 PKN Anloo - Zuidlaren