Skip to main content

Update Kerkdiensten en activiteiten

corona update pkn anloo zuidlarenLaatste aanpassing: 19-12-2020 | 10:44 uur.

Met de nieuw afgekondigde maatregelen van de overheid, zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd:

Magnuskerk
Er worden geen fysieke diensten meer gehouden - de Magnuskerk blijft dicht, ook met Kerst en met de jaarwisseling. Pas wanneer er duidelijk verbetering optreedt in de corona-omstandigheden zullen er weer kerkdiensten worden georganiseerd.

Laarkerk
De regering heeft de kerken gevraagd om de kerkdiensten on-line te houden en het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken (ICO), waar de PKN lid van is, adviseert: “Blijf zoveel mogelijk thuis en maak gebruik van de mogelijkheid om kerkdiensten digitaal uit te zenden en mee te maken”. De wijkraad van de Laarkerk heeft naar aanleiding hiervan besloten om de kerkdiensten weer volledig on-line te organiseren.
Met alleen medewerkers om de kerkdienst te verzorgen, precies zoals we dat bij de eerste lockdown ook hebben gedaan.
Ook het gebruik van de Meent met onze fysieke aanwezigheid is inmiddels stopgezet. Vergaderen doen we weer on-line.De kerkdiensten gaan door, echter alleen de medewerkers aan de dienst zijn aanwezig in de Laarkerk. Gemeenteleden kunnen de dienst volgen via Kerkdienstgemist en YouTube.

Dorpskerk
De diensten van zondag 20 december en Eerste Kerstdag kunnen bijgewoond worden door maximaal 15 mensen, waarvoor aanmelding verplicht is. De mogelijkheid om aan te melden voor Eerste Kerstdag sluit op donderdag 24 december om 12.00 uur.

De diensten na kerst, voor zover er diensten in de Dorpskerk gepland zijn, kunnen niet fysiek bijgewoond worden, maar u kunt ze uiteraard wel volgen via YouTube en Kerkomroep en u kunt natuurlijk ook op een later tijdstip de dienst (nog eens) meemaken.

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail