Skip to main content

Groene week: spaar en recycle mee!

Recycle pkn anloo zuidlarenNet als vorige jaren zetten de Magnuskerk en Anloo vergroent in het najaar duurzaamheid op de agenda. Deze keer rondom de landelijke fairtrade week en uiteraard geheel coronaproof.

Zaterdag 24 oktober van 10.00 tot 12.00 uur houden we bij de fietsenstalling naast de Magnuskerk een inzameling voor recycling van:
• schone kleding (voor Sams kledingactie),
• oude mobiele telefoons,
• cartridges,
• kaarsenstompen,
• lege waxinelichthoudertjes
• en lege nespressocupjes.

De opbrengst is bestemd voor verschillende goede doelen. De kaarsen gaan naar mevrouw Bijl (de vrouw van ds. Bijl), die er nieuwe kaarsen voor de voedselbank van maakt. Zij vraagt ons de kaarsen niet in plastic aan te leveren. Wilt u vast beginnen met sparen? De eerste vijftig deelnemers ontvangen als dank een zakje biologisch geteelde krokusbollen.
We kunnen nog wat hulp gebruiken (uiteraard alles op gepaste afstand): ‘gastgevers’ bij de inzameling, hulp bij het na afloop in de vrachtwagen laden van de kleding en het wegbrengen van één of meer ingezamelde materialen.

Het weekend erna, zondag 1 november, is er weer de oogstdienst in de Magnuskerk waarin da. Gonny de Boer voorgaat. Zij zal op de spirituele kanten van duurzaamheid ingaan, onder andere aan de hand van de Groene Bijbel, die het afgelopen jaar gerouleerd heeft onder gemeenteleden van de Magnuskerk. Na afloop (ca. 11.30 uur) vertonen we een film (The biggest little Farm) voor belangstellenden. Omdat er maar weinig plaatsen zijn graag even aanmelden via k.elema@pknanloozuidlaren.nl
Verder willen we met een groepje belangstellenden meedoen aan een online workshopreeks over hoe je gesprekken over klimaatkwesties kunt aangaan. Vaak is klimaat een beladen onderwerp, er komt schuldgevoel, schaamte of angst bij kijken en voor je het weet voelt iemand zich aangevallen. Tegelijk is het belangrijk om er een open gesprek over te kunnen voeren. De online workshops geven daar handvatten voor. Iedereen kan ze individueel volgen, maar als we tegelijk van start gaan, kunnen we elkaar misschien inspireren en in gesprek raken. Dus mocht je belangstelling hebben, laat het weten! Voor wie het even wil bekijken alvast de link: https://www.klimaatgesprekken.nl/workshopreeks-volgen/e-course/

Vanaf 24 oktober plaatsen we op proef in de fietsenstalling van de kerk een boekenkastje om te ruilen, lenen, meenemen… alvast veel boekenplezier gewenst!

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail