Skip to main content

Repair Café Zuidlaren en de coronacrisis

Repair cafe zuidlaren logoNet als bij zovele ondernemingen in Nederland is vanwege Covid-19 het Repair Café Zuidlaren gesloten vanaf 16 maart. Wel hebben de vrijwilligers regelmatig even contact via de telefoon of via de mail.

Het Repair Café Zuidlaren wordt gedraaid door zo’n 15 vrijwilligers uit de omgeving van Zuidlaren die de pensioengerechtigde leeftijd ruimschoots zijn gepasseerd. Allemaal fitte, energieke en handige vrouwen en mannen die nog veel kunnen en willen betekenen voor de maatschappij. Ook werken een aantal cliënten van Lentis mee, die graag weer zouden willen starten, het Repair Café is immers gevestigd in de ‘woonwijk Lentis’ in het gebouw het Werkplein E25, achter het werkproject de Fietsenmakerij.

Afgelopen week hebben we als Repair Café Zuidlaren echter moeten besluiten dat we niet de benodigde afstand van anderhalve meter in acht kunnen nemen bij de ontvangst en de reparatie van de defecte spullen. Maar probleemoplossend en actief als de mensen van het Repair Café zijn, hebben we een hele mooie passende oplossing bedacht:
Heb je iets te repareren, dit kan kleding zijn, defecte elektronische apparaten of iets van hout, dan kun je bellen met Eltjo Lubbers, 06 2040 6501, elke woensdagmorgen tussen 9.00 en 11.00 uur. (m.i.v. 7 oktober)

Hij stuurt de aanvraag door naar één van de vrijwilligers, die vervolgens contact opneemt met de aanvrager. De vrijwilliger maakt afspraken met de aanvrager, formulieren worden ingevuld en deze vrijwilliger handelt de reparatie verder af.
De te naaien kleding dient gewassen en de elektrische apparaten en de houten spullen dienen uiteraard schoon aangeleverd te worden.
Bovenstaande zal ingaan vanaf woensdag 7 oktober.

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail