Skip to main content

Palmpasen stokken maken

palmpasen laarkerk zuidlarenOp 5 april is het Palmpasen. Ieder jaar vieren we dit met elkaar in de kerk. Het verhaal van Palmpasen vertelt ons dat Jezus op een ezel Jeruzalem binnenreed en werd opgewacht door een grote groep mensen die hem toewuifde met palmtakken en hun mantels voor hem op de grond legden als teken van zijn koningschap. In zowel de Dorpskerk als Laarkerk houden we met alle kinderen een mooie palmpasenoptocht in de kerk, altijd een prachtig gezicht.

De kinderen van zowel de Dorpskerk als de Laarkerk zijn op zaterdag 4 april van 14.00 tot 16.00 uur welkom in de Zijbeuk (kerkbrink 46) om met elkaar de palmpasenstokken te gaan versieren.
Neem je zelf een palmpasenkruis mee? Extra kruizen zijn van harte welkom! Die kunnen we gebruiken voor de kinderen die zondag wel in de dienst zijn, maar nog geen palmpasenstok hebben gemaakt. We versieren de stokken met crêpepapier, lekkere dingen. Iedereen is welkom, je hoeft je niet op te geven.

Op zondag 5 april laten we al die mooie stokken zien aan de mensen tijdens de optocht door de kerk. Dit doen we allemaal in onze eigen kerk. Daarna mag je al het lekkers opeten!
Als je zaterdag niet aanwezig kan zijn, is er ook zondag tijdens de kindernevendienst nog tijd om palmpasenstokken te versieren.

Groetjes van de leiding van de kindernevendienst

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail