Skip to main content

Evensong in de Magnuskerk

Evensong Magnuskerk anlooOp zondag 2 februari zal een bijzondere gezamenlijke dienst gehouden worden waarin da. Gonny de Boer voorgaat. Het koor ‘Choral voices’ onder leiding van Daniël Rouwkema begeleidt een traditionele Evensong of vesper volgens de Britse koortraditie.

Het is een avonddienst met een vaste opbouw, waarin het koor de hoofdrol heeft, en het wordt daarom ook wel Choral Evensong genoemd. In veel grote Engelse kathedralen wordt dagelijks een Evensong gehouden. De dienst vindt plaats in de Magnuskerk te Anloo en begint om 19.00 uur. Er zal een collecte worden gehouden voor de onkosten van de dienst; we hopen op een gulle bijdrage.

Choral Voices zingt sinds tien jaar iedere maand (met uitzondering van juli en augustus) een Evensong in de Groningse Nieuwe Kerk. Naast deze maandelijkse Evensongs treden ze regelmatig op in het land, onder andere in Utrecht (Domkerk), Rotterdam (Laurenskerk) en Haarlem (St Bavo). Maar ook zingt het koor regelmatig op uitnodiging in Engelse kathedralen zoals in Westminster Abbey en St Paul's Cathedral (London) en in de kathedralen van bijvoorbeeld Liverpool, York en Worcester.

De Evensong op 2 februari zal in het teken staan van het feest van 'Maria Lichtmis' (laatste dag van de Epifanie-tijd, de 40e dag na Kerst). In de protestantse traditie is dit feest in de vergetelheid geraakt, omdat het protestantisme zich heeft gedistantieerd van alle Mariaverering. Binnen de lutherse traditie is het omgevormd tot het feest van de 'presentatie van de Heer' in de tempel, daarbuiten is het vrijwel onbekend. In de katholieke en de oosters-orthodoxe traditie krijgt het wel alle aandacht. Rondom Maria Lichtmis is veel prachtige muziek geschreven. We hopen daar in deze dienst van te gaan genieten.

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail