Skip to main content

Zuidlaardermarkt bij de Zijbeuk

zuidlaardermarkt zijbeuk pkn anloo zuidlaren 1Dinsdag 15 oktober bruist het weer van gezelligheid in Zuidlaren en speciaal bij de Zijbeuk wordt u uitgenodigd om -voor het goede doel- snert te komen eten of koffie (e.a.) te drinken met iets lekkers.
Voor deze festiviteit zijn we op zoek naar mensen die appeltaart of boterkoek willen bakken. Opgave via de intekenlijsten die in de Zijbeuk, De Meent en de Dorpskerk liggen of bij Tony Wijnen, Schoolstraat 18, 050 409 2947
De taarten kunnen, ongesneden en zonder bakblik, op zaterdag 12 oktober van 9.00 tot 11.00 uur en op maandag 14 oktober van 18.00 tot 19.00 uur in de Zijbeuk worden afgeleverd.

Geschiedenis en doel van deze markt:
In 1996 stond er voor de eerste keer een tent bij de Zijbeuk tijdens de markt. De opbrengst was toen voor de World Servants groep Zuidlaren. Ik was één van de deelnemers die in 1997 naar Jamaica ging. Het motto van Word Servants is ‘Bouwen aan jezelf door te bouwen voor een ander’. Tot 2007 ben ik lid geweest van de Dorpskerk, nu woon ik met mijn gezin in Ede. Het fundament dat toen gelegd is, is bij mij nog steeds van kracht. Onrecht en armoede bij kinderen in ontwikkelingslanden raakt mij erg, daarom vertrek ik op 18 oktober voor 10 dagen naar Tanzania.

Daar ga ik een Muskathlon doen, een Muskathlon is een extreme uitdaging op een extreme locatie. De uitdaging voor mij is dat ik 63 km ga wandelen in een gebied waar erg veel armoede voorkomt. Door dit te gaan doen hoop ik vooraf in totaal €10.000 op te halen voor Compassion. Compassion is een organisatie die zich inzet om kinderen te bevrijden uit armoede. Zij ondersteunen ruim 2 miljoen kinderen in 25 landen in Azië, Afrika, Zuid- en Midden-Amerika. Via hun kindsponsorprogramma begeleiden ze individuele kinderen van extreme armoede naar zelfredzaamheid. Een lokale kerk helpt hen op elk gebied van hun leven: onderwijs, lichamelijk, emotioneel, sociaal, economisch én geestelijk. Naast het geven van giften kun je via hun ook kinderen sponsoren en betrokken zijn bij de ontwikkeling van je sponsorkind.

Het mooie van een Muskathlon (en Word Servants destijds) is dat je met je eigen ogen kunt zien wat er met het geld gebeurt dat Compassion krijgt. In de tijd dat ik daar ben, zal ik ook verschillende projecten van Compassion in Tanzania (in het gebied rond Mount Meru.) bezoeken en zal ik ook zien wat de gevolgen van extreme armoede zijn door het bezoeken van een sloppenwijk. In totaal gaan we met een groep van bijna 150 mensen naar Tanzania en hopen door onze inzet een verschil te kunnen gaan maken. Want ook al lijkt het soms een druppel op een gloeiende plaat, vele druppels samen maken ook een plas.
Ik hoop velen van u tijdens de markt te begroeten.

Met vriendelijke groet,
Ernst-Jan Jonkers
Voor meer informatie: https://www.muskathlon.com/nl-nl/deelnemers/2368/ernst-jan-jonkers.html

 

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail