• Start
  • U-nited gaat het anders doen!

U-nited gaat het anders doen!

logo united jeugkerk zuidlarenOp zondag 23 juni had U-nited haar jaarlijks seizoensevaluatie. We hebben daar nagedacht over de koers die U-nited volgens ons zou moeten hebben komend seizoen. De huidige opzet is niet houdbaar meer met het aantal vrijwilligers dat we hebben. Dus tijd voor verandering!

We hebben daarom gekeken wat de kracht van U-nited is en hoe we dat vorm kunnen geven op een andere manier. We kwamen eropuit dat U-nited een manier van kerk zijn is waar mensen zich thuis voelen en waar dingen gebeuren die net even anders dan anders zijn. We denken niet in beperkingen maar we zijn op een open en kwetsbare manier kerk. Door de ongedwongenheid en de sfeer van saamhorigheid die we creëren, ervaren we soms iets van God, soms ook op onverwachte momenten, bijvoorbeeld in een schuddende huifkar.

Nou willen we graag iets nieuws doen maar toch dat gevoel vasthouden. We willen graag van een groep die diensten organiseert voor jongeren, naar een groep die dingen organiseert mét jongeren. We gaan dus van diensten naar allerlei verschillende activiteiten en we gaan van een vaste club die alles organiseert naar elke activiteit een ander clubje.
Daarom hebben we vrijdag 4 oktober om 20.00 uur onze eerste bijeenkomst U-nited nieuwe stijl. Daar gaan we dan op een leuke manier met alle bezoekers aan de slag met die nieuwe koers. Wij hebben al een aantal ideeën maar iedereen is welkom om mee te denken en doen. Zo ontstaat er een jaarprogramma met activiteiten die we met z’n allen gaan doen en organiseren. Iedereen is welkom om mee denken, ook de jongeren boven de 60 dus. Denk ook vooral niet te gauw dat het moeilijk is of veel werk om zo’n activiteit te organiseren. De mensen van het ‘oude’ U-nited kunnen je vast op weg helpen.

We hopen zo het gevoel van U-nited vast te houden en tegelijk nog spannendere dingen te doen dan we al deden. We gaan op zoek met elkaar naar een andere manier van kerk zijn. Wij hebben er erg veel zin in en we hopen jullie ook. Komen allemaal dus want we hebben jullie nodig!

Hartelijke groet,
Namens U-nited,
Kars Denkema & Marijn van der Ploeg

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail


Inloggen

Login met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
Nog geen account? Klik op registreer.

Copyright © 2021 PKN Anloo - Zuidlaren